22 december 2021

Verlenging vaststellingsverzoek TVL Q2 2021 

Heb je de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aangevraagd voor het tweede kwartaal van 2021? Dan krijg je meer tijd om het vaststellingsverzoek in te dienen. De deadline verschuift van 11 januari 2022 naar 8 maart 2022, 23.59 uur.

De TVL, tegemoetkoming vaste lasten, is een financiële tegemoetkoming voor ondernemers met minstens 30% minder omzet als gevolg van corona of een andere oorzaak. De TVL voor Q2 van 2021 bedraagt 100% van het omzetverlies maal de vaste lasten. Deze worden berekend aan de hand van branchecijfers; jouw werkelijke vaste lasten zijn dus niet van belang.

Wat is jouw omzetverlies?

Je ontvangt per e-mail bericht omtrent het indienen van het vaststellingsverzoek van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Hierin geef je jouw definitieve omzetverlies door. Afhankelijk van dit omzetverlies wordt de definitieve tegemoetkoming vastgesteld.

Let op!

Het vaststellingsverzoek is vaak al geheel of deels ingevuld. Je hoeft het dan alleen nog maar te checken, dan wel de ontbrekende gegevens aan te leveren.

Accountantsproduct

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten direct een accountantsproduct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Heb je deze nog niet in bezit? Neem dan contact met ons op.  

Te veel TVL?

Heb je jouw omzetverlies te royaal geschat, dan kan dit betekenen dat je een deel van het al betaalde voorschot weer moet terugbetalen. In die gevallen kun je met de RVO een betalingsregeling afspreken.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Aanvraagloket TVL Q4 2021 geopend
Ook voor het vierde kwartaal van 2021 kunnen ondernemers de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvragen. Dit kan vanaf vanmorgen 8.00 uur via de site van RVO.
Lees verder
arrow right
Definitieve aanvraag NOW Q4 2020
Heb je voor de periode november t/m december in 2020 loonsubsidie (NOW) aangevraagd? Je kunt vanaf nu de definitieve aanvraag indienen. Dit kun je tot en met 22 februari 2023 doen.
Lees verder
arrow right
Extra steunpakket verlengd
Tijdens de persconferentie gisteravond, 14 december, zijn de huidige coronamaatregelen verlengd. De verlenging van de maatregelen heeft gevolgen voor ondernemers. Daarom worden zij financieel gecompenseerd. Zo kunnen ondernemers onder meer NOW en TVL aanvragen in het eerste kwartaal van 2022.
Lees verder
arrow right
25 tips HRM-beleid
25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder/ accountant voor de samenstelpraktijk
Als relatiebeheerder ben jij de sleutelfiguur tussen onze klanten en het team. Jij krijgt de kans om jouw expertise in samenstelwerkzaamheden, adviesopdrachten en clientcontact te laten zien.
Met jouw professionaliteit draag je bij aan het begeleiden en adviseren van onze klanten. Jij begrijpt hun behoeften en ondersteunt bij hun vragen. Solliciteer nu en word onderdeel van ons gedreven team.
Lees verder
arrow right