Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

18 november 2021

Vaststelling TVL Q2 2021 

Heb je voor het tweede kwartaal van 2021 TVL aangevraagd? Dan kun je vanaf 29 november een vaststellingsverzoek indienen. Je krijgt hiervan bericht van de RVO. 

Tegemoetkoming Vaste Lasten

De TVL is een financiële tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die door corona of een andere oorzaak minstens 30% omzetverlies hebben geleden. De tegemoetkoming bedraagt voor het tweede kwartaal van 2021 100% van het omzetverlies maal de vaste lasten. Deze vaste lasten worden bepaald aan de hand van branchegegevens.

Voorschot

Ondernemers die de TVL hebben aangevraagd, hebben al een voorschot gekregen van 80%. Dit voorschot is verstrekt op basis van een schatting van het omzetverlies. Door het werkelijke omzetverlies door te geven, kan de exacte omvang van de tegemoetkoming worden berekend.

Deadline 11 januari

Ondernemers moeten het definitieve omzetverlies uiterlijk 11 januari 2022 doorgeven aan de RVO. Het formulier is meestal al grotendeels ingevuld, waardoor ondernemers alleen nog maar hoeven te checken of de omzetgegevens kloppen.

Betalingsregeling

Na de definitieve vaststelling van het omzetverlies, wordt het restant van de tegemoetkoming uitbetaald. Als het definitieve omzetverlies lager is dan de schatting, krijgt de ondernemer minder TVL of moet hij wellicht een deel van de al ontvangen TVL terugbetalen. Ondernemers die hierdoor in moeilijkheden dreigen te komen, kunnen een beroep doen op een betalingsregeling.

Heb je vragen over de TVL? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Steunpakket van 1,3 miljard voor getroffen bedrijven

Steunpakket van 1,3 miljard voor getroffen bedrijven

17-11-2021

Het kabinet heeft vanwege de nieuwe beperkte coronamaatregelen opnieuw een pakket aan extra financiële compensatie klaar staan voor getroffen bedrijven. Voor dit pakket heeft het kabinet € 1,3 miljard beschikbaar gesteld.
Lager gebruikelijk loon dga?

Lager gebruikelijk loon dga?

01-12-2021

Ben je een dga? Dan dien je jaarlijks het gebruikelijk loon aan je bv te onttrekken. Hoe hoog dit salaris is, hangt onder meer af van wat jouw medewerkers verdienen. Is dit bij een van hen meer dan € 47.000, dan mag je in principe jezelf niet minder uitkeren.
Arbeidsvoorwaarden en cao

Arbeidsvoorwaarden en cao

Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie