Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

22 maart 2021

Corona: verzoek tot vaststelling TVL Q4 2020 

Heb je als ondernemer in 2020 de TVL voor het vierde kwartaal aangevraagd? Dan kun je binnenkort het verzoek tot vaststelling van het omzetverlies in je mailbox verwachten vanuit het RVO. 

Reageren voor 1 juli

Ondernemers moeten voor 1 juli de definitieve omzetdaling over het vierde kwartaal doorgeven. Op basis hiervan ontvangen ze de definitieve TVL. Eerder is al 80% van het bedrag als voorschot uitbetaald.

Nabetaling of terugbetaling

De definitieve omzetdaling bepaalt of de ondernemer een nabetaling ontvangt of een deel van het voorschot moet terugbetalen.

Let op!

Dit hoor je uiterlijk 16 weken na opgave van jouw definitieve omzetdaling.

Omvang tegemoetkoming

De TVL voor het vierde kwartaal van 2020 voorzag in een tegemoetkoming van 50% tot 70% van de kosten van vaste lasten, afhankelijk van de omzetdaling. Deze daling moest ten minste 30% zijn. Bovenop de tegemoetkoming ontvingen detaillisten in de non-food een extra VGD-vergoeding (voorraad gesloten detailhandel).

Meestal voor 25 maart bericht

Het overgrote deel van de aanvragers, naar schatting zo’n 90%, zal al voor 25 maart het verzoek ter vaststelling van de RVO in de mail hebben.

Vergoeding op basis van branchecijfers

Voor de omvang van de vaste lasten van jouw bedrijf gaat de RVO uit van het branchegemiddelde via jouw SBI-code in het Handelsregister. De werkelijke vaste lasten van een bedrijf zijn niet bepalend.

Tot slot

Heb je vragen over de TVL? Of wil je advies over jouw situatie? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 19 april

Coronadossier: update 19 april

19-04-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Corona: update TVL en TONK verruimd

Corona: update TVL en TONK verruimd

15-03-2021

De overheid heeft steunmaatregelen ingesteld om het bedrijfsleven financieel te ondersteunen. Dit wordt steeds verder aangepast en aangescherpt. Op vrijdag 12 maart is in dit kader is de TVL opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar, dus voor de maanden april tot en met juni, gaat een vergoeding gelden van 100% van de vaste lasten. Daarnaast komt er meer geld vrij voor inkomensondersteuning via de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).
Corona: TVL geen voorschot kleine bedrijven

Corona: TVL geen voorschot kleine bedrijven

11-03-2021

Heb je de TVL aangevraagd? Staatssecretaris Keijzer heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat kleine ondernemers met meer dan € 1.500 aan vaste lasten per kwartaal, maar minder dan € 3.000, geen voorschot op de TVL krijgen.
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
25 tips HRM-beleid

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij