22 maart 2021

Corona: verzoek tot vaststelling TVL Q4 2020 

Heb je als ondernemer in 2020 de TVL voor het vierde kwartaal aangevraagd? Dan kun je binnenkort het verzoek tot vaststelling van het omzetverlies in je mailbox verwachten vanuit het RVO. 

Reageren voor 1 juli

Ondernemers moeten voor 1 juli de definitieve omzetdaling over het vierde kwartaal doorgeven. Op basis hiervan ontvangen ze de definitieve TVL. Eerder is al 80% van het bedrag als voorschot uitbetaald.

Nabetaling of terugbetaling

De definitieve omzetdaling bepaalt of de ondernemer een nabetaling ontvangt of een deel van het voorschot moet terugbetalen.

Let op!

Dit hoor je uiterlijk 16 weken na opgave van jouw definitieve omzetdaling.

Omvang tegemoetkoming

De TVL voor het vierde kwartaal van 2020 voorzag in een tegemoetkoming van 50% tot 70% van de kosten van vaste lasten, afhankelijk van de omzetdaling. Deze daling moest ten minste 30% zijn. Bovenop de tegemoetkoming ontvingen detaillisten in de non-food een extra VGD-vergoeding (voorraad gesloten detailhandel).

Meestal voor 25 maart bericht

Het overgrote deel van de aanvragers, naar schatting zo’n 90%, zal al voor 25 maart het verzoek ter vaststelling van de RVO in de mail hebben.

Vergoeding op basis van branchecijfers

Voor de omvang van de vaste lasten van jouw bedrijf gaat de RVO uit van het branchegemiddelde via jouw SBI-code in het Handelsregister. De werkelijke vaste lasten van een bedrijf zijn niet bepalend.

Tot slot

Heb je vragen over de TVL? Of wil je advies over jouw situatie? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
Corona: update TVL en TONK verruimd
De overheid heeft steunmaatregelen ingesteld om het bedrijfsleven financieel te ondersteunen. Dit wordt steeds verder aangepast en aangescherpt. Op vrijdag 12 maart is in dit kader is de TVL opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar, dus voor de maanden april tot en met juni, gaat een vergoeding gelden van 100% van de vaste lasten. Daarnaast komt er meer geld vrij voor inkomensondersteuning via de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).
Lees verder
arrow right
Corona: TVL geen voorschot kleine bedrijven
Heb je de TVL aangevraagd? Staatssecretaris Keijzer heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat kleine ondernemers met meer dan € 1.500 aan vaste lasten per kwartaal, maar minder dan € 3.000, geen voorschot op de TVL krijgen.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial
In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees verder
arrow right
Thomas Raap

Thomas Raap

Assistent-accountant

HR-detachering
Voor een kleine(re) onderneming geeft een eigen HRM-adviseur op de loonlijst hoge overheadkosten en als grote(re) ondernemer is het vaak lastig om een goede en ervaren HRM-adviseur aan te trekken en te behouden. Maar wij hebben goed nieuws! Detachering van onze ervaren HRM-adviseurs. Ons talent bij jou in huis.
Lees verder
arrow right