Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 maart 2021

Corona: TVL geen voorschot kleine bedrijven

Heb je de TVL aangevraagd? Staatssecretaris Keijzer heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat kleine ondernemers met meer dan € 1.500 aan vaste lasten per kwartaal, maar minder dan € 3.000, geen voorschot op de TVL krijgen. 

TVL

De TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van ondernemers die door de coronacrisis minstens 30% omzetverlies realiseren. De tegemoetkoming bedraagt sinds 1 januari 2021 85%.

Geen voorschot

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moeten de vaste lasten per kwartaal minstens € 1.500 bedragen. Tot 1 januari van dit jaar was dit € 3.000. De verruiming van de regeling moet eerst door de Europese Commissie worden goedgekeurd.

Let op!

Voor het bepalen van de TVL worden de vaste lasten gebaseerd op branchegegevens en gaat men niet uit van jouw werkelijke vaste lasten.

Aanvragen kan wel

Zolang deze goedkeuring er nog niet is, mogen geen voorschotten worden uitbetaald. Ondernemers met meer dan € 1.500, maar minder dan € 3.000 aan vaste lasten, kunnen de TVL voor het eerste kwartaal van 2021 al wel aanvragen. Dit kan digitaal tot 30 april 2021, 17.00 uur via RVO.nl.

Heb je vragen over de TVL? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Corona update | oktober 2020

Corona update | oktober 2020

Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Leeuwarden
  • 32-40 uur per week
  • WO Fiscaal Recht/Fiscale Economie
Vanaf 1 april Europese registratie overtreding vervoerswetgeving

Vanaf 1 april Europese registratie overtreding vervoerswetgeving

01-04-2021

Maak je vanaf 1 april 2021 een overtreding op de vervoerswetgeving? Dan worden de strafpunten Europees geregistreerd. De nationale registers worden gekoppeld. Hierdoor kan er beter beoordeeld worden op betrouwbaarheid. Hoe gaat dit in zijn werk?
Eke Hus

Eke Hus

Belastingadviseur

Wlz nacalculatie

Wlz nacalculatie

Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties.