Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

9 december 2021

Vaststelling TVL tweede kwartaal 2021 

Heb je voor het tweede kwartaal van 2021 de TVL aangevraagd? Dan krijg je binnenkort een e-mail. De RVO is gestart met het vaststellen van de TVL met betrekking tot het tweede kwartaal van dit jaar.  

TVL

De TVL, tegemoetkoming vaste lasten, is een financiële tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die door corona of een andere oorzaak minstens 30% omzetverlies hebben geleden. De tegemoetkoming over het tweede kwartaal is gekoppeld aan de omvang van het omzetverlies. De tegemoetkoming bedraagt 100% van het omzetverlies, maal de vaste lasten. Deze vaste lasten worden bepaald aan de hand van branchegegevens.

Vaststellen

De TVL wordt in eerste instantie verstrekt als voorschot, op basis van een geschat omzetverlies. Pas als dit definitief is vastgesteld, kan ook de TVL definitief worden vastgesteld. Ondernemers krijgen daarom een e-mail met het verzoek het definitieve omzetverlies over het tweede kwartaal van 2021 door te geven.

Let op!

De definitieve omzetdaling moet vóór 12 januari 2022 aan de RVO worden doorgegeven.

Nabetaling?

Het voorschot van de TVL bedraagt 80%. Komt de definitieve omzetdaling overeen met de geschatte omzetdaling, dan ontvangt de ondernemer de resterende 20% van de tegemoetkoming. Is de omzetdaling groter geweest, dan ontvangt hij meer dan 20%. Is de daling lager geweest, dan ontvangt de ondernemer minder dan de resterende 20% of moet hij zelfs een deel van het voorschot terugbetalen.

Betalingsregeling

Is terugbetalen moeilijk, dan biedt de RVO een betalingsregeling aan, zodat ondernemers hierdoor niet in de problemen komen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

TVL vierde kwartaal

TVL vierde kwartaal

06-12-2021

Door de coronamaatregelen kun je als ondernemer in het vierde kwartaal van 2021 ook een beroep op de tegemoetkoming vaste lasten (TVL). Wel is deze gewijzigd. Wat zijn de verschillen?
Bedrijven krijgen opnieuw steun vanwege extra coronabeperkingen

Bedrijven krijgen opnieuw steun vanwege extra coronabeperkingen

28-11-2021

Vanwege de extra aangescherpte coronamaatregelen heeft het kabinet besloten opnieuw extra financiële steun beschikbaar te stellen voor de ondernemers die hiervan de dupe zijn.
Crowdfunding

Crowdfunding

Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.