20 januari 2020

Vergeet eindheffing werkkostenregeling niet!

Maak je gebruik van de werkkostenregeling? Als je in 2019 meer aan vergoedingen en verstrekking uitgaf dan de zogenaamde 'vrije ruimte' in de werkkostenregeling, moet je over dit meerdere eindheffing betalen. Vergeet deze niet uiterlijk in de eerste aangifte van 2020 aan te geven.

Werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling mag je vergoedingen en verstrekkingen belastingvrij aan jouw personeel uitkeren. Als het bedrag aan vergoedingen en verstrekkingen niet méér is dan de vrije ruimte, hoef je als werkgever ook geen belasting te betalen.

Let op!
De vrije ruimte bedraagt in 2019 nog 1,2% van jouw loonsom.

Eindheffing

Komt het bedrag aan vergoedingen en verstrekkingen boven de vrije ruimte uit, dan betaal je als werkgever 80% eindheffing over het meerdere. Deze moet je voor het jaar 2019 in de eerste aangifte van 2020 aangeven.

Voorbeeld:
Jouw loonsom was in 2019 € 1.000.000. Jouw vrije ruimte was dus 1,2% x € 1.000.000 = € 12.000. Je hebt in 2019 in totaal voor € 20.000 uitgegeven aan vergoedingen en verstrekkingen. Over € 20.000 -/- € 12.000 = € 8.000 moet je eindheffing betalen. De af te dragen eindheffing is dus 80% x € 8.000 = € 6.400.

Aangiftebrief

In de regel doe je per vier weken of per maand aangifte. Wanneer je in 2020 aangifte moet doen, staat in de aangiftebrief die je in november hebt gekregen. Hierin staan ook de bijbehorende uiterste aangifte- en betaaldatums.

Let op!
Vanaf volgend jaar hoef je pas in de tweede aangifte van het jaar de eindheffing op te nemen. Dit jaar helaas nog niet.

Wil je meer weten over de eindheffing of de werkkostenregeling? Wij helpen je graag verder.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ronald de Vries

Ronald de Vries

Relatiebeheerder

Geen uitsluiting pgb-dienstverleners van WW
De Centrale Raad van Beroep heeft bepaald dat persoonlijke dienstverleners die minder dan vier dagen per week werken in dienst van iemand met een persoonsgebonden budget (pgb), niet mogen worden uitgesloten van WW.
Lees verder
arrow right
Jurist arbeids- en ondernemingsrecht
  • Schagen
  • 32-40 uur per week 
  • Opleiding Nederlands Recht 
Lees verder
arrow right
Nieuwe brieven betaalinformatie Belastingdienst
Het is goed om te weten dat de Belastingdienst voortaan nieuwe brieven met betaalinformatie stuurt waarin staat hoe je jouw belastingen en toeslagen kunt betalen. Vanaf 1 juni 2023 is het niet meer mogelijk om per acceptgiro belastingen en toeslagen te betalen. Je ontvangt daarom geen brieven met acceptgiro’s meer.
Lees verder
arrow right