20 januari 2020

Vergeet eindheffing werkkostenregeling niet!

Maak je gebruik van de werkkostenregeling? Als je in 2019 meer aan vergoedingen en verstrekking uitgaf dan de zogenaamde 'vrije ruimte' in de werkkostenregeling, moet je over dit meerdere eindheffing betalen. Vergeet deze niet uiterlijk in de eerste aangifte van 2020 aan te geven.

Werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling mag je vergoedingen en verstrekkingen belastingvrij aan jouw personeel uitkeren. Als het bedrag aan vergoedingen en verstrekkingen niet méér is dan de vrije ruimte, hoef je als werkgever ook geen belasting te betalen.

Let op!
De vrije ruimte bedraagt in 2019 nog 1,2% van jouw loonsom.

Eindheffing

Komt het bedrag aan vergoedingen en verstrekkingen boven de vrije ruimte uit, dan betaal je als werkgever 80% eindheffing over het meerdere. Deze moet je voor het jaar 2019 in de eerste aangifte van 2020 aangeven.

Voorbeeld:
Jouw loonsom was in 2019 € 1.000.000. Jouw vrije ruimte was dus 1,2% x € 1.000.000 = € 12.000. Je hebt in 2019 in totaal voor € 20.000 uitgegeven aan vergoedingen en verstrekkingen. Over € 20.000 -/- € 12.000 = € 8.000 moet je eindheffing betalen. De af te dragen eindheffing is dus 80% x € 8.000 = € 6.400.

Aangiftebrief

In de regel doe je per vier weken of per maand aangifte. Wanneer je in 2020 aangifte moet doen, staat in de aangiftebrief die je in november hebt gekregen. Hierin staan ook de bijbehorende uiterste aangifte- en betaaldatums.

Let op!
Vanaf volgend jaar hoef je pas in de tweede aangifte van het jaar de eindheffing op te nemen. Dit jaar helaas nog niet.

Wil je meer weten over de eindheffing of de werkkostenregeling? Wij helpen je graag verder.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Agro: Verhoging en verlenging Lbv(+)
De budgetten voor de opkoopregelingen Lbv en Lbv+ zijn bijna verdubbeld. Bovendien is de aanvraagperiode voor Lbv+ verlengd. Daarnaast zijn er extra maatregelen aangekondigd.
Lees verder
arrow right
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right
Agro: Vraag subsidie ‘Behoud grasland’ aan vanaf 15 juli
De aanvraagperiode voor de subsidie ‘Behoud grasland areaal’ is verschoven. Je kunt deze nu aanvragen van 15 juli t/m 26 augustus.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
De Hoornse wensboom
In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Lees verder
arrow right