26 april 2022

Voorlopige aanslagen IB en Vpb 2022

Heb je als ondernemer de voorlopige aanslag voor de te betalen inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting al ontvangen? Ook voor die voorlopige aanslagen kun je in bepaalde gevallen uitstel van betaling krijgen. Deze regeling is onlangs gewijzigd.

Uiterste betaaldatum bepalend

Of je uitstel van betaling kunt krijgen, hangt af van de uiterste betaaldatum van de eerste termijn. Ligt deze betaaldatum vóór 1 april 2022, dan valt het hele bedrag van de voorlopige aanslag 2022 onder het bijzonder uitstel. Dit betekent dat je de termijnen in april tot en met december 2022 nog niet hoeft te betalen.

Let op!

Jouw belastingschuld wordt daardoor wel groter. De totale belastingschuld moet je vanaf oktober 2022 in termijnen aflossen.

Op of na 1 april 2022

Ligt de uiterste betaaldatum van de eerste termijn op of ná 1 april 2022, dan valt deze voorlopige aanslag buiten het bijzonder uitstel van betaling. Je moet het bedrag dan betalen binnen de daarvoor geldende termijnen. Jouw mogelijke belastingschuld die je vanaf oktober 2022 moet gaan aflossen, wordt dan ook niet groter.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Wlz nacalculatie
Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Lees verder
arrow right
Ondernemingsrecht
Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right