Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

26 april 2022

Voorlopige aanslagen IB en Vpb 2022

Heb je als ondernemer de voorlopige aanslag voor de te betalen inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting al ontvangen? Ook voor die voorlopige aanslagen kun je in bepaalde gevallen uitstel van betaling krijgen. Deze regeling is onlangs gewijzigd.

Uiterste betaaldatum bepalend

Of je uitstel van betaling kunt krijgen, hangt af van de uiterste betaaldatum van de eerste termijn. Ligt deze betaaldatum vóór 1 april 2022, dan valt het hele bedrag van de voorlopige aanslag 2022 onder het bijzonder uitstel. Dit betekent dat je de termijnen in april tot en met december 2022 nog niet hoeft te betalen.

Let op!

Jouw belastingschuld wordt daardoor wel groter. De totale belastingschuld moet je vanaf oktober 2022 in termijnen aflossen.

Op of na 1 april 2022

Ligt de uiterste betaaldatum van de eerste termijn op of ná 1 april 2022, dan valt deze voorlopige aanslag buiten het bijzonder uitstel van betaling. Je moet het bedrag dan betalen binnen de daarvoor geldende termijnen. Jouw mogelijke belastingschuld die je vanaf oktober 2022 moet gaan aflossen, wordt dan ook niet groter.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingaangifte

Belastingaangifte

Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Roelof Schoonheim

Roelof Schoonheim

Relatiebeheerder

Ben je ingeschreven in het UBO-register? Voorkom sanctie

Ben je ingeschreven in het UBO-register? Voorkom sanctie

02-05-2022

Ben je de UBO, ultimate beneficial owner, van een bv, vereniging, stichting of andere organisatie waarvoor de registratieplicht geldt? En heb je nog niet ingeschreven in het UBO-register? Dan kun je te maken krijgen met sancties.
Subsidie verduurzamen bouwsector - SSEB

Subsidie verduurzamen bouwsector - SSEB

03-05-2022

Ben je van plan emissieloze bouwmachines aan te schaffen? Wil je bestaande bouwwerktuigen of zeegaande bouwvaartuigen aanpassen? Of heb je een innovatief idee voor de verbetering van de benodigde laadinfrastructuur? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel, SSEB.
Financiële administratie

Financiële administratie

Het digitaliseren van jouw financiële administratie levert inzicht en tijd op. Wil jij ook 24/7 inzicht in jouw cijfers? Wij helpen je graag.