26 maart 2020 

WBSO deadline vóór 1 april

Als je in 2019 gebruik hebt gemaakt van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, ook wel bekend als de WBSO, dan dien je de S&O uren van jouw medewerkers in 2019 vóór 1 april 2020 doorgeven via rvo.nl.

Geen S&O-uren gemaakt?

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, dien je dit door te geven aan de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Let op!

Heb je bij jouw aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2019 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.

Zelfstandige ondernemers

Zelfstandige ondernemers die in 2019 innovatieve activiteiten ontplooiden en hiervoor de WBSO hebben aangevraagd, hebben recht op de S&O-aftrek. Voor het jaar 2019 is dit € 12.775. U dient dan minimaal 500 uren besteed te hebben aan innovatieve activiteiten. Heb je als zelfstandig ondernemer minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd, dan hoef je alleen een mededelingenformulier in te vullen.

Let op!

Het doorgeven via rvo.nl kun je alleen digitaal doen met behulp van eHerkenning.

Heb je hulp nodig bij het doorgeven van de S&O uren van uw medewerkers in 2019? Wij ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Jurist arbeids- en ondernemingsrecht
Heb je ervaring op arbeids- en ondernemingsrechtelijk gebied en zet je deze kennis graag in voor klanten?
Lees verder
arrow right
IT-auditor
Een interessante functie op het snijvlak van audit, finance en IT. Boordevol vrijheid, uitdagingen, verantwoordelijkheid en klantcontact!
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2021
Om 2021 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Jeffrey Muileboom

Jeffrey Muileboom

Assistent-accountant