Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

26 maart 2020 

WBSO deadline vóór 1 april

Als je in 2019 gebruik hebt gemaakt van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, ook wel bekend als de WBSO, dan dien je de S&O uren van jouw medewerkers in 2019 vóór 1 april 2020 doorgeven via rvo.nl.

Geen S&O-uren gemaakt?

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, dien je dit door te geven aan de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Let op!

Heb je bij jouw aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2019 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.

Zelfstandige ondernemers

Zelfstandige ondernemers die in 2019 innovatieve activiteiten ontplooiden en hiervoor de WBSO hebben aangevraagd, hebben recht op de S&O-aftrek. Voor het jaar 2019 is dit € 12.775. U dient dan minimaal 500 uren besteed te hebben aan innovatieve activiteiten. Heb je als zelfstandig ondernemer minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd, dan hoef je alleen een mededelingenformulier in te vullen.

Let op!

Het doorgeven via rvo.nl kun je alleen digitaal doen met behulp van eHerkenning.

Heb je hulp nodig bij het doorgeven van de S&O uren van uw medewerkers in 2019? Wij ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Steunmaatregel sierteelt en tuinbouw: uiterlijk 18 juni aanvragen

11-06-2020

Teel je sierteeltproducten of groente en/of fruit? Dan kun je wellicht in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor een deel van de verloren omzet of brutowinst door de coronacrisis. De tegemoetkoming is maximaal 49%. De steunaanvraag kun je uiterlijk 18 juni indienen bij RVO.

Arco Garritsen

Sr. Salarisadviseur

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Marloes Roemer

Administratief medewerker

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.