Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

26 maart 2020 

WBSO deadline vóór 1 april

Als je in 2019 gebruik hebt gemaakt van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, ook wel bekend als de WBSO, dan dien je de S&O uren van jouw medewerkers in 2019 vóór 1 april 2020 doorgeven via rvo.nl.

Geen S&O-uren gemaakt?

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, dien je dit door te geven aan de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Let op!

Heb je bij jouw aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2019 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.

Zelfstandige ondernemers

Zelfstandige ondernemers die in 2019 innovatieve activiteiten ontplooiden en hiervoor de WBSO hebben aangevraagd, hebben recht op de S&O-aftrek. Voor het jaar 2019 is dit € 12.775. U dient dan minimaal 500 uren besteed te hebben aan innovatieve activiteiten. Heb je als zelfstandig ondernemer minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd, dan hoef je alleen een mededelingenformulier in te vullen.

Let op!

Het doorgeven via rvo.nl kun je alleen digitaal doen met behulp van eHerkenning.

Heb je hulp nodig bij het doorgeven van de S&O uren van uw medewerkers in 2019? Wij ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Assistent-account met gevoel voor automatisering

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie

Murat Bayri

Belastingadviseur

BVM is nieuwe rechtsvorm voor maatschappelijk actieve ondernemingen

25-08-2020

Volgens het wetsvoorstel is BVM de nieuwe rechtsvorm voor ondernemers die zich richten op maatschappelijke doelen. De doelstellingen van ondernemingen moeten voornamelijk liggen op het gebied van energie, klimaat, zorg, onderwijs, veiligheid en arbeidsparticipatie. 

Werving en selectie

Kwalitatief goed personeel is het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie. Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk.

Miljoenennota: tarieven

16-09-2020

Hoe zit het met de tarieven in 2021 naar aanleiding van de Miljoenennota 21? Velen gaan er in 2021 iets op vooruit aanpassingen in de heffingskortingen en het forfaitair rendement (box 3, sparen en beleggen). Ook gaat de vennootschapsbelasting iets omlaag. Omdat het tarief in box 2 (aanmerkelijk belang) in 2021 stijgt, kan het zinvol zijn nog dit jaar een (extra) dividenduitkering te doen. In dit hoofdstuk vind je de tarieven in handige tabellen weergegeven.

Salarisadministratie

Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.