Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

26 maart 2020 

WBSO deadline vóór 1 april

Als je in 2019 gebruik hebt gemaakt van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, ook wel bekend als de WBSO, dan dien je de S&O uren van jouw medewerkers in 2019 vóór 1 april 2020 doorgeven via rvo.nl.

Geen S&O-uren gemaakt?

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, dien je dit door te geven aan de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Let op!

Heb je bij jouw aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2019 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.

Zelfstandige ondernemers

Zelfstandige ondernemers die in 2019 innovatieve activiteiten ontplooiden en hiervoor de WBSO hebben aangevraagd, hebben recht op de S&O-aftrek. Voor het jaar 2019 is dit € 12.775. U dient dan minimaal 500 uren besteed te hebben aan innovatieve activiteiten. Heb je als zelfstandig ondernemer minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd, dan hoef je alleen een mededelingenformulier in te vullen.

Let op!

Het doorgeven via rvo.nl kun je alleen digitaal doen met behulp van eHerkenning.

Heb je hulp nodig bij het doorgeven van de S&O uren van uw medewerkers in 2019? Wij ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Internationaal fiscaal advies

Internationaal fiscaal advies

Ga je met jouw werkzaamheden de grens over? Onze specialisten hebben de kennis in huis om de buitenlandse belastingregels in kaart te brengen.
Industrie: Omzet- en winstontwikkeling bovengemiddeld in 2021

Industrie: Omzet- en winstontwikkeling bovengemiddeld in 2021

16-06-2022

De industrie is sterk hersteld in 2021. De omzet is gestegen en de toegevoegde waarde is boven het niveau van voor de coronacrisis. De vraag is groot en bijna overal hebben industriële ondernemers hiervan geprofiteerd. De uitdagingen rond schaarste en leveringsproblemen hebben de groei wel geremd, maar tot nu toe heeft de branche de kosten veelal door kunnen berekenen.
Eindejaarstips 2020

Eindejaarstips 2020

Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Stephen Liebrand

Stephen Liebrand

Registeraccountant

Samenwerking Toussaint Zorg & Inkomen en Omnyacc Hoorn

Samenwerking Toussaint Zorg & Inkomen en Omnyacc Hoorn

Goed nieuws! Vanaf 1 april 2022 wordt onze Omnyacc pensioen- en HRM-afdeling versterkt door de samenwerking met Toussaint Zorg & Inkomen (TZI) uit Ouderkerk aan de Amstel.