Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

15 februari 2021

Corona: aanvraag NOW Q1 geopend

Boek je als werkgever door de coronacrisis omzetverlies van minstens 20%? Vanaf vandaag, 15 februari, kun je een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De tegemoetkoming kan digitaal aangevraagd worden tot en met 14 maart 2021 via de site van het UWV.

Tegemoetkoming verruimd

De tegemoetkoming is verruimd en bedraagt maximaal 85% van de loonkosten, bij een omzetverlies van 100%. Bij minder omzetverlies wordt ook de tegemoetkoming naar evenredigheid verminderd. Een omzetverlies van bijvoorbeeld 50% levert dus een tegemoetkoming op ter grootte van 42,5% van de loonkosten.

Let op!

Als je recht hebt op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), telt deze mee als omzet en valt de NOW dus lager uit.

Voorschot

Werkgevers ontvangen eerst een voorschot van 80% op basis van de verwachte omzetdaling. Dit voorschot wordt in drie stappen uitbetaald. Na afloop van de periode wordt het daadwerkelijke omzetverlies vergeleken met de schatting. Het verschil wordt daarna uitbetaald of teruggevorderd.

Voorwaarden grotendeels ongewijzigd

De overige voorwaarden van de regeling blijven grotendeels ongewijzigd. Zo blijft de opslag voor overige loonkosten 40%, mag de loonsom boetevrij met maximaal 10% dalen, mogen er geen dividenden of bonussen aan directie en bestuur worden uitgekeerd en dien je jouw werknemers bij ontslag te stimuleren inzake om- of bijscholing.

Accountantsverklaring

Vraag je de NOW aan en komt het voorschot uit op een tegemoetkoming van € 100.000 of meer, of bedraagt de definitieve tegemoetkoming € 125.000 of meer, dan heb je een accountantsverklaring nodig. Bij een voorschot van € 20.000 of meer of een definitieve tegemoetkoming van € 25.000 of meer is een derdenverklaring vereist.

Heb je vragen over de NOW? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
WOZ-waarde: wanneer maak je bezwaar?

WOZ-waarde: wanneer maak je bezwaar?

22-02-2021

Heb je een koopwoning? Dan ontvang je binnenkort de WOZ-beschikking met daarop de WOZ-waarde van je woning. Wellicht denk je eraan om bezwaar aan te tekenen, omdat je de WOZ-waarde te hoog vindt. Let hierbij op of het maken van bezwaar nuttig is.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Margreet Siemelink

Margreet Siemelink

Assistent-accountant

Bedrijfsovername en fusie

Bedrijfsovername en fusie

Een fusie of bedrijfsovername heeft financieel, fiscaal en juridisch grote gevolgen. Daarom is het verstandig om onze specialisten in te schakelen.