Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

21 augustus 2020

TVL aanvragen mogelijk door intermediair

Een intermediair mag vanaf 1 september de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) voor jou als ondernemer aanvragen. De TVL is bedoeld om sectoren die specifiek getroffen zijn door het coronavirus financieel te ondersteunen.

TVL

De TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van een mkb-onderneming en is de opvolger van de TOGS. De vaste lasten, zoals huur en verzekeringen, lopen namelijk gewoon door, ook als je vanwege corona minder omzet draait. De TVL kan maximaal € 50.000 bedragen.

Via intermediair en eHerkenning

Je kunt als ondernemer de TVL zelf aanvragen op RVO.nl. Voor deze aanvraag kun je hier vanaf 1 september 2020 een intermediair inschakelen. Je moet deze intermediair dan via eHerkenning machtigen. De aanvraag loopt dan verder via eHerkenning.

DigiD?

Via DigiD kan de intermediair de TVL niet voor je aanvragen. Via DigiD is namelijk alleen de eigenaar of bestuurder die staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, gerechtigd dit te doen.

Voorwaarden

De TVL kent uiteraard voorwaarden. Zo is de tegemoetkoming alleen weggelegd voor specifieke sectoren op basis van de SBI-code. Op RVO.nl kun je checken of jouw bedrijf ook in aanmerking komt. Ook moet je minimaal 30% omzetverlies hebben geleden in de periode juni tot en met september 2020. Bovendien moet je in deze periode minimaal € 4.000 aan vaste lasten hebben.

Omvang tegemoetkoming

De omvang van de TVL hangt af van je omzetverlies en de vaste lasten. Voor de omzet gaat de TVL uit van de btw-aangifte. Voor de vaste lasten gaat de TVL uit van branchecijfers op grond van jouw SBI-code, als deel van uw omzet. Van de vaste lasten wordt, indien je aan alle voorwaarden voldoet, 50% vergoed tot een maximum van € 50.000.

Voorschot

De TVL ontvang je eerst als een voorschot van 80% van het berekende bedrag. Na vaststelling van het definitieve omzetverlies wordt ook de TVL definitief vastgesteld.

Heb je vragen over de TVL? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kun je meer informatie vinden in ons coronadossier

Financiële administratie

Het digitaliseren van jouw financiële administratie levert inzicht en tijd op. Wil jij ook 24/7 inzicht in jouw cijfers? Wij helpen je graag.

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 

Stabiliseren/reorganiseren

Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.

Hoe zit het met de bijtelling voor elektrische auto's?

21-09-2020

Vervoer en verduurzaming is een thema in het Belastingplan 2021. In het Belastingplan is aangegeven dat voor elektrische auto’s een lage bijtelling geldt tot een maximum cataloguswaarde. Auto’s op waterstof kennen dit maximum niet. En vanaf volgend jaar geldt ook voor auto’s op zonnecellen geen maximum voor de cataloguswaarde. Lees meer.