Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

21 juli 2021

Aanpassing subsidie emissieloze bedrijfsauto 

Wil je met subsidie een emissieloze bedrijfsauto aanschaffen? De subsidie is aangepast door de opgelopen levertijden van de auto's. Door de aanpassing staat de langere levertijd de subsidie niet meer in de weg. 

Levering binnen zeven maanden

In de oorspronkelijke regeling kon alleen subsidie worden verkregen als de emissieloze bedrijfsauto binnen vier maanden na de beschikking dat de subsidie was toegekend werd geleverd. Omdat dit voor de meeste auto's niet haalbaar blijkt, is deze termijn verlengd naar zeven maanden.

Tekort aan microchips

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) is een tekort aan microchips de oorzaak van de verlengde levertijden.

Aanvragen subsidie

De subsidie moet bij de RVO worden aangevraagd. Dit moet digitaal met behulp van eHerkenning.

Let op!

Wanneer je de subsidieaanvraag indient, mag de koop- of financial leaseovereenkomst nog niet definitief zijn. Je kunt nog afzien van de koop als je toch geen subsidie krijgt.

Tot en met 2025

De subsidie is beschikbaar tot en met 31 december 2025 en kent jaarlijks een maximumbudget. De maximumsubsidie per bedrijfsauto bedraagt € 5.000.

Ook MIA

Als je een emissieloze bedrijfsauto aanschaft, kun je in beginsel ook in aanmerking komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze bedraagt in 2021 36%, waarbij dit voor een elektrische bedrijfsauto geldt tot een cataloguswaarde van € 75.000 en voor een bedrijfsauto op waterstof tot een cataloguswaarde van € 125.000.

Heb je vragen over de subsidie op emissieloze bedrijfsauto's? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Auto: zakelijk of privé?

Auto: zakelijk of privé?

08-06-2021

In dit nieuwsartikel gaan wij in op de veel gestelde vragen van ondernemers over de auto. Zet ik de auto op de zaak of privé? Welke optie is fiscaal het meest optimaal? Wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel vind je een aantal regels alles op een rij.
Mkb in zicht: automotive

Mkb in zicht: automotive

01-06-2021

Door de coronacrisis en de verplichte sluiting is ook de automotive financieel geraakt. Er is een stevige krimp van omzet (5% gekrompen) en brutomarge (2,4% gedaald). De branche blijft hiermee achter bij het mkb-gemiddelde. De winstontwikkeling was vooral dankzij de steunmaatregelen wel positief: +6 procent.
Leasing auto

Leasing auto

Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Start subsidie emissieloze bedrijfsauto

Start subsidie emissieloze bedrijfsauto

15-03-2021

Ben je van plan om een bedrijfsauto aan te schaffen of te leasen? Let dan op, want als ondernemer kom je vanaf 15 maart in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 5.000 voor een emissieloze bedrijfsauto. Het beschikbare budget van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) voor 2021 is € 22 miljoen.
Alles over reclamebelasting

Alles over reclamebelasting

09-11-2021

Wat wordt er staan onder reclame als we het hebben over reclamebelasting? De rechtbank Zeeland-West-Brabant gaf eerder uitsluitsel.