Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 november 2020

Aanvragen TVL vierde kwartaal vandaag mogelijk

Vanaf vandaag 12.00 uur kun je als ondernemer de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor de periode oktober t/m december 2020 via rvo.nl.

Open voor alle sectoren

De aanvraag staat open voor bedrijven in alle sectoren van de economie, met uitzondering van de financiële sector. Voor het verkrijgen van de tegemoetkoming hoeft een bedrijf, in tegenstelling tot de eerdere TVL, dus niet ingedeeld te zijn in een bepaalde sector en ook niet te beschikken over een speciale SBI-code. Deze versoepelde voorwaarde geldt vooralsnog alleen voor genoemde periode oktober tot en met december 2020.

Voorwaarden

Bedrijven moeten wel voldoen aan de reguliere voorwaarden voor het verkrijgen van de TVL. Zo moeten de vaste lasten in bovengenoemde periode ten minste € 3.000 bedragen en dienen bedrijven minder dan 250 werknemers in dienst te hebben.

Omvang tegemoetkoming

De TVL bedraagt maximaal 50% van de vaste lasten bij 100% omzetverlies. Daartoe wordt de omzet in de periode oktober tot en met december 2019 vergeleken met die in de periode oktober tot en met december 2020.

Let op!
Je krijgt geen vergoeding op basis van je werkelijke vaste lasten, maar op basis van branchegemiddelden.

Maximaal € 90.000

De tegemoetkoming is gemaximeerd op € 90.000 voor de periode oktober tot en met december 2020. Je kunt de tegemoetkoming aanvragen tot en met 29 januari 2021, 17:00 uur.

Extraatje horeca

De horeca krijgt een extra subsidie van ongeveer 2,75% van de omzetderving. De uitwerking en voorwaarden van de regeling worden nog bekendgemaakt. De subsidie bedraagt gemiddeld ongeveer € 2.500 per onderneming. Hiervoor hoeft geen aparte aanvraag ingediend te worden. De subsidie zal namelijk automatisch bij de TVL worden opgeteld.

Wil je meer weten over de corona steunmaatregelen? Kijk dan in ons coronadossier of neem gerust contact met ons op. 

Eigenwoningforfait verlaagd

Eigenwoningforfait verlaagd

05-02-2021

Voor 2021 is het eigenwoningforfait (EWF) voor het overgrote deel van de woningen verlaagd van 0,6% naar 0,5% van de WOZ-waarde. In dit artikel lees je de details.  
Corona: aanvraag NOW Q1 geopend

Corona: aanvraag NOW Q1 geopend

15-02-2021

Boek je als werkgever door de coronacrisis omzetverlies van minstens 20%? Vanaf vandaag, 15 februari, kun je een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De tegemoetkoming kan digitaal aangevraagd worden tot en met 14 maart 2021 via de site van het UWV.
Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Duurzame inzetbaarheid/verzuim

Duurzame inzetbaarheid/verzuim

Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.
Pensioen werkgever

Pensioen werkgever

Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.