Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

23 september 2021

Belastingvrije thuiswerkvergoeding 2022

Door corona werken veel werknemers veel thuis. In het Belastingplan 2022 is gepresenteerd dat het vanaf volgend jaar mogelijk is om je werknemers hiervoor een belastingvrije vergoeding te geven van € 2 per dag. 

Extra kosten

De vergoeding is bedoeld als compensatie voor de extra kosten die een werknemer vanwege thuiswerken maakt. Te denken valt aan de kosten van verwarming en koffie.

Let op!

De vergoeding is niet bedoeld voor de kosten van bijvoorbeeld een bureau of bureaustoel, omdat deze zaken nu al belastingvrij vergoed kunnen worden via de Arbo-vrijstelling.

Niet samen met reiskosten

De thuiswerkvergoeding kan niet samen met een reiskostenvergoeding worden betaald op dagen dat de werknemer zowel thuis als op de zaak werkt. Er moet dan gekozen worden welke vergoeding er verstrekt zal worden.

Vaste vergoeding woon-werkverkeer aangepast

Momenteel kan een belastingvrije vaste vergoeding voor het woon-werkverkeer worden verstrekt waarbij mag worden uitgegaan van 214 gewerkte dagen als in een jaar ten minste op 128 dagen naar het werk gereisd wordt.

Let op!

Deze extra tegemoetkoming was bedoeld ter dekking van de kosten van thuiswerken op dagen dat niet naar het werk werd gereisd. Vanwege de nieuwe vrijstelling wordt deze regeling versoberd.

Nadeliger

De versobering pakt in het algemeen nadelig uit voor de werknemer. Alleen werknemers die minder dan 6 kilometer (enkele reis) van het werk wonen, gaan erop vooruit.

Tip!

Ga tijdig met jouw personeel in overleg met betrekking tot het aanpassen van de huidige regelingen inzake thuiswerkvergoedingen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Prinsjesdag 2021: top 10

Prinsjesdag 2021: top 10

22-09-2021

Op de derde dinsdag van de maand, dinsdag 21 september, is de Miljoenennota gepresenteerd. Wat zijn de belangrijkste fiscale voorstellen? Wij zetten de tien belangrijkste voor jou op een rij.
Miljoenennota

Miljoenennota

Ben jij benieuwd naar de belangrijkste plannen van het kabinet voor volgend jaar? Op Prinsjesdag wordt de Miljoenennota gepresenteerd. Hier vind je een uitgebreide samenvatting.
Miriam de Vos

Miriam de Vos

Administratief medewerker

Private investeerders

Private investeerders

Private investeerders, participatiemaatschappijen en andere bronnen van geld zijn mogelijk een oplossing.
Accountant RA

Accountant RA

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • RA opleiding