Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 juli 2020

Besluit over derde steunpakket eind augustus 

Minister Koolmees van het ministerie van SZW heeft aangekondigd dat het kabinet eind augustus beslist of er opnieuw steunmaatregelen voor bedrijven worden getroffen vanwege de coronacrisis.

Onzekerheid

Volgens de minister is er nog veel onzekerheid over het verloop van het virus en de stand van de economie. In augustus krijgt hij meer cijfers van het CBS, zodat daarna kan worden besloten of extra steun nodig is.

Werkgelegenheid

Ook blijft het kabinet de werkgelegenheid in de gaten houden. Vanwege het coronavirus is er daarom, samen met sociale partners, extra aandacht voor om- en bijscholing om zodoende mensen aan het werk te kunnen houden.

NOW vooral naar mkb

Koolmees maakte ook bekend dat de meeste steun via de NOW-regeling bij het mkb terecht is gekomen. Van het bedrag aan NOW-steun tot 12 juni van € 9,8 miljard kwam 90% bij het mkb terecht.

Deadline 1 oktober

De deadline van de huidige steunmaatregelen is 1 oktober. Regelingen zoals de NOW, TVL en TOZO lopen dan af, tenzij ze opnieuw verlengd worden.

Definitieve vaststelling OVK

Definitieve vaststelling OVK

27-07-2022

Heb je een land- of tuinbouwbedrijf? Dan krijg je meer tijd om de definitieve vaststelling van de subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven (OVK) aan te vragen. Dit heeft minister Staghouwer bekendgemaakt.
Recruitment en Employer Branding Specialist

Recruitment en Employer Branding Specialist

  • alle vestigingen
  • 32-40 uur
  • HBO werk- en denkniveau
Bedrijfsadres afschermen bij KvK bij dreiging

Bedrijfsadres afschermen bij KvK bij dreiging

22-07-2022

Sta je ingeschreven in de Kamer van Koophandel? Binnenkort is het mogelijk om jouw bezoekadres af te schermen in het Handelsregister van de KvK. Ook het privéadres van mensen die door hun beroep aan waarschijnlijke dreiging blootstaan, zou afgeschermd moeten kunnen worden. Om dit te bereiken, wordt de wet aangepast.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
BTW terugvragen voor zonnepanelen

BTW terugvragen voor zonnepanelen

02-08-2022

In deze tijd van verduurzaming is het investeren in zonnepanelen iets wat steeds vaker voorkomt. Investeer je als particulier in zonnepanelen voor op jouw woning, dan kunt je de btw bij aanschaf terugkrijgen. Maar hoe zit dit nu precies? Hoeveel BTW betaal je bijvoorbeeld over je zonnepanelen en hoe kun je dit terugvragen?
Update lonenspecial 2021

Update lonenspecial 2021

In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.