Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

17 maart 2022

Compensatie hoge energieprijzen

Er is door het kabinet een pakket van maatregelen aangekondigd om de stijgende energieprijzen te compenseren. De verwachte daling van de gemiddelde koopkracht met 2,7% wordt op deze manier deels teniet gedaan.

Verlaging btw op energie

Vanaf 1 juli a.s. wordt het btw-tarief op aardgas, elektriciteit en stadsverwarming voor een half jaar – dus tot en met 31 december 2022 - verlaagd van 21 naar 9%. Behalve particuliere huishoudens zullen ook ondernemers die geen btw kunnen verrekenen van deze btw-verlaging profiteren.

Verlaging accijns benzine en diesel

De accijns op benzine en diesel wordt vanaf 1 april tot en met 31 december 2022 verlaagd met 21%. Dit betekent een verlaging van het accijnstarief op benzine met 17,3 cent en op diesel met 11,1 cent per liter. Naast particuliere huishoudens profiteren ook ondernemers van deze maatregel, met name ondernemers in de transportsector.

Extra tegemoetkoming minima

Huishoudens met een inkomen tot ongeveer 120% van het sociaal minimum krijgen een extra eenmalige tegemoetkoming van € 600 vanwege de gestegen energieprijzen. De tegemoetkoming komt bovenop de reeds vorig jaar toegezegde € 200, zodat de totale tegemoetkoming voor deze groep huishoudens € 800 gaat bedragen. De gemeentes voeren de maatregel uit via de bijzondere bijstand.

Let op!

Lagere inkomens zoals zzp’ers en mensen met een AOW moeten zelf een aanvraag voor deze tegemoetkoming indienen bij de gemeente.

Energiebesparende maatregelen

Er wordt € 150 miljoen besteed aan extra energiebesparende maatregelen voor kwetsbare huishoudens. Deze middelen waren hiervoor al gereserveerd, maar worden nu sneller ingezet. De gemeentes zorgen voor de uitvoering van de regeling.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Accountant

Accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • AA/RA opleiding
Eindejaarstips 2020

Eindejaarstips 2020

Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Financiële planning

Financiële planning

Met financiële planning breng je inzicht en overzicht in je financiële huishouden, zodat jij de dingen kan doen die je wilt! Een helicopterview op het hele plaatje.
Compliance Officer

Compliance Officer

  • Diverse vestigingen
  • 24-40 uur
  • RA of AA opleiding
Begeleiden belastingcontrole

Begeleiden belastingcontrole

Staat de Belastingdienst binnenkort bij jou op de stoep voor een controle? Dat kan, want per jaar controleren zij tienduizenden ondernemers.
Tijdelijk minder werk?

Tijdelijk minder werk?

21-06-2022

Heb je tijdelijk minder werk voor jouw werknemers? De Regeling Werktijdverkorting (wtv) regelt een WW-uitkering voor werknemers voor de door hen niet-gewerkte uren tijdens een korte periode dat een onderneming minder werk heeft. Tot 1 oktober 2021 konden werkgevers geen gebruikmaken van de wtv. Deze was tijdelijk vervangen door de NOW. Vanaf 1 oktober 2021 is het echter weer mogelijk om een beroep te doen op de wtv.