Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

4 oktober 2021

Coronasteun fysieke boekhandels 

Er is een specifieke steunmaatregel beschikbaar voor fysieke boekhandels. Door de coronacrisis hebben boekhandels financieel geleden. 

Distributiekosten en kredietfaciliteit

De steunmaatregel bevat een tegemoetkoming van € 5 miljoen voor distributiekosten en € 15 miljoen voor verruiming van de bestaande kredietfaciliteit.

Centraal Letterenfonds

Het Centraal Letterenfonds speelt een belangrijke rol bij de uitvoering van de regeling. Het fonds heeft inmiddels een subsidieregeling opgezet. Via de site van de Nederlandse Boekverkopersbond (boekbond.nl) kan de subsidie in de vorm van een tegemoetkoming in de distributiekosten tot en met 31 december van dit jaar worden aangevraagd.

Heb je vragen over de steun voor de fysieke boekhandels? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Uitstel deadline vaststelling TVL Q1 2021

Uitstel deadline vaststelling TVL Q1 2021

01-10-2021

Heb je voor het eerste kwartaal van 2021 de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aangevraagd? Het aanleveren van de definitieve vaststelling is uitgesteld naar uiterlijk 12 november van dit jaar. Oorspronkelijk was dit 1 oktober.
NOW 1: definitieve aanvraag uiterlijk 31 oktober

NOW 1: definitieve aanvraag uiterlijk 31 oktober

28-09-2021

Heb je een tegemoetkoming in de loonkosten (NOW) aangevraagd voor de eerste periode? Zorg dan dat je uiterlijk 31 oktober je definitieve aanvraag indient. Als je dit niet op tijd regelt moet je de ontvangen NOW van de eerste periode terugbetalen.
Nachthoreca krijgt extra steun

Nachthoreca krijgt extra steun

27-09-2021

Door de maatregelen mogen nachthoreca, zoals discotheken en nachtclubs, voorlopig na middernacht de deuren nog niet openen. Er is een extra financiële steunmaatregelen getroffen voor deze sector, de VLN.
Baangerelateerde investeringskorting (BIK)

Baangerelateerde investeringskorting (BIK)

Denk je erover om een investering te doen, maar is het lastig om de financiering rond te krijgen in deze tijd? Misschien kom je wel in aanmerking voor de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). De BIK-regeling is een investeringsregeling die het voor bedrijven aantrekkelijker maakt om in 2021 en 2022 investeringen te blijven doen. Met deze investeringskorting kunnen de meeste ondernemers onder bepaalde voorwaarden een deel van de investering verrekenen met de loonheffing. Voldoe jij aan de voorwaarden?
Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Tien tips om het jaar goed af te sluiten

Tien tips om het jaar goed af te sluiten

18-10-2021

Welke fiscale maatregelen kun je als ondernemer dit jaar nog treffen die voordelig voor je kunnen uitpakken? Hoe kun je nu al slim inspelen op wijzigingen die vanaf 2022 gaan gelden? Tien praktische tips.