Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

27 september 2021

Nachthoreca krijgt extra steun

Door de maatregelen mogen nachthoreca, zoals discotheken en nachtclubs, voorlopig na middernacht de deuren nog niet openen. Er is een extra financiële steunmaatregelen getroffen voor deze sector, de VLN.

VLN

De VLN staat voor vaste lasten nachtsluiting horeca. De VLN is beschikbaar voor ondernemers die in het vierde kwartaal van dit jaar minstens 50% minder omzet draaien dan in het vierde kwartaal van 2019. Ook moeten de ondernemers in het tweede en derde kwartaal van dit jaar de TVL (tegemoetkoming vaste lasten) hebben ontvangen. De VLN richt zich daarmee op bedrijven die met langdurig omzetverlies te maken hebben.

Omvang VLN

Via de VLN kan een oplopend percentage van de vaste lasten vergoed worden, variërend van 50% tot maximaal 85%. In de VLN wordt een maximaal subsidiebedrag gehanteerd van € 250.000 per aanvraag en de VLN is daarmee met name gericht op kleinere ondernemingen die minder mogelijkheden hebben zich aan te passen. Een extra voorwaarde is wel dat de ondernemer in totaal niet meer dan € 1,8 miljoen overheidssteun voor vaste lasten krijgt tussen maart 2020 en december 2021.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Einde coronasteun: wel enkele uitzonderingen

Einde coronasteun: wel enkele uitzonderingen

31-08-2021

De coronasteunmaatregelen voor bedrijven worden per 1 oktober 2021 stopgezet. Wel blijven er uitzonderingen. De kredietregelingen blijven het hele jaar nog van kracht, net als de onbelaste reiskostenvergoedingen. Wat zijn de uitzonderingen?
Miljoenennota

Miljoenennota

Ben jij benieuwd naar de belangrijkste plannen van het kabinet voor volgend jaar? Op Prinsjesdag wordt de Miljoenennota gepresenteerd. Hier vind je een uitgebreide samenvatting.
NOW uiterlijk 30 september aanvragen

NOW uiterlijk 30 september aanvragen

20-09-2021

Kamp je met omzetverlies door de coronacrisis? Je kunt nog tot 1 oktober een tegemoetkoming in loonkosten (NOW) aanvragen voor de periode juli, augustus en september 2021. Zorg dat je aanvraag uiterlijk 30 september binnen is bij het UWV.
Medewerker Pensioen en Inkomen

Medewerker Pensioen en Inkomen

  • Leeuwarden
  • 32-40 uur
  • HBO werk- en denkniveau
Richard van der Vliet

Richard van der Vliet

Accountant | MT

Schenken en erven

Schenken en erven

Denk je aan een schenking aan je kind of een goed doel? Het financiële steuntje voor nu is misschien een goed moment om ook na te denken over jouw erfenis.