27 september 2021

Nachthoreca krijgt extra steun

Door de maatregelen mogen nachthoreca, zoals discotheken en nachtclubs, voorlopig na middernacht de deuren nog niet openen. Er is een extra financiële steunmaatregelen getroffen voor deze sector, de VLN.

VLN

De VLN staat voor vaste lasten nachtsluiting horeca. De VLN is beschikbaar voor ondernemers die in het vierde kwartaal van dit jaar minstens 50% minder omzet draaien dan in het vierde kwartaal van 2019. Ook moeten de ondernemers in het tweede en derde kwartaal van dit jaar de TVL (tegemoetkoming vaste lasten) hebben ontvangen. De VLN richt zich daarmee op bedrijven die met langdurig omzetverlies te maken hebben.

Omvang VLN

Via de VLN kan een oplopend percentage van de vaste lasten vergoed worden, variërend van 50% tot maximaal 85%. In de VLN wordt een maximaal subsidiebedrag gehanteerd van € 250.000 per aanvraag en de VLN is daarmee met name gericht op kleinere ondernemingen die minder mogelijkheden hebben zich aan te passen. Een extra voorwaarde is wel dat de ondernemer in totaal niet meer dan € 1,8 miljoen overheidssteun voor vaste lasten krijgt tussen maart 2020 en december 2021.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Einde coronasteun: wel enkele uitzonderingen
De coronasteunmaatregelen voor bedrijven worden per 1 oktober 2021 stopgezet. Wel blijven er uitzonderingen. De kredietregelingen blijven het hele jaar nog van kracht, net als de onbelaste reiskostenvergoedingen. Wat zijn de uitzonderingen?
Lees verder
arrow right
Miljoenennota
Ben jij benieuwd naar de belangrijkste plannen van het kabinet voor volgend jaar? Op Prinsjesdag wordt de Miljoenennota gepresenteerd. Hier vind je een uitgebreide samenvatting.
Lees verder
arrow right
NOW uiterlijk 30 september aanvragen
Kamp je met omzetverlies door de coronacrisis? Je kunt nog tot 1 oktober een tegemoetkoming in loonkosten (NOW) aanvragen voor de periode juli, augustus en september 2021. Zorg dat je aanvraag uiterlijk 30 september binnen is bij het UWV.
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Werken vanuit een digitaal pakket, waarbij het klantcontact geen moment uit het oog wordt verloren. Uiteraard!
    Lees verder
    arrow right