20 september 2021

NOW uiterlijk 30 september aanvragen

Kamp je met omzetverlies door de coronacrisis? Je kunt nog tot 1 oktober een tegemoetkoming in loonkosten (NOW) aanvragen voor de periode juli, augustus en september 2021. Zorg dat je aanvraag uiterlijk 30 september binnen is bij het UWV. 

NOW

Via de NOW kun je een deel van de loonkosten terugkrijgen als jouw omzet vanwege bijzondere omstandigheden, zoals corona, is verminderd met minstens 20%. Je kunt een maximaal omzetverlies doorgeven van 80%. Is het omzetverlies groter, dan krijg je over het meerdere geen NOW.

Laatste keer NOW

Het kabinet heeft besloten dat de NOW na deze zesde periode niet langer wordt voortgezet. Er wordt nog bekeken hoe voor specifiek getroffen sectoren, zoals discotheken, een speciale tegemoetkoming geregeld kan worden.

Vergoeding 85%

De vergoeding via de NOW bedraagt 85% van jouw loonsom over de maand februari 2021 maal het omzetverlies met een maximum van 80%. De loonsom wordt verhoogd met 40% in verband met bijkomende loonkosten, zoals vakantiegeld.

Aanvragen via UWV

Je vraagt de NOW aan bij het UWV. Dit doe je in eerste instantie op basis van jouw geschat omzetverlies. Na jouw aanvraag krijg je een voorschot van 80% van de te verwachten tegemoetkoming.

Definitieve berekening

Pas vanaf volgend jaar 1 juni kun je de definitieve omzetdaling doorgeven en berekent het UWV jouw werkelijk te ontvangen tegemoetkoming. De definitieve omzetdaling kun je doorgeven tot 22 februari 2023.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
NOW: aanvraag juli-september 2021
Heb je als ondernemer een omzetdaling gehad in de periode juli tot en met september 2021? Dan kun je een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Je kunt de tegemoetkoming tot en met uiterlijk 30 september 2021 aanvragen.
Lees verder
arrow right
Aanvraagloket NOW Q3 26 juli open
Wil je NOW aanvragen voor de periode juli t/m september 2021? Vanaf maandag 26 juli kun je als werkgever de loonsubsidie aanvragen op de site van het UWV. De aanvraag kan t/m 30 september worden ingediend.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen, het voeren van klantgesprekken, tot het begeleiden van collega’s bij (complexe) aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right
Aanpassingen in de kavelruilvrijstelling
Het kabinet streeft ernaar het onbedoelde gebruik van de huidige kavelruilvrijstelling te beperken en plant dit te doen door middel van een wetsvoorstel. Dit voorstel zal binnenkort worden voorgelegd voor reacties via een internetconsultatie, waarbij belanghebbenden de kans krijgen om te reageren.
Lees verder
arrow right