22 juli 2021

Aanvraagloket NOW Q3 26 juli open

Wil je NOW aanvragen voor de periode juli t/m september 2021? Vanaf maandag 26 juli kun je als werkgever de loonsubsidie aanvragen op de site van het UWV. De aanvraag kan t/m 30 september worden ingediend.

Beperking tot 80% omzet

De NOW voor de periode juli t/m september kent een belangrijke beperking ten opzichte van de vorige periode doordat een maximaal omzetverlies kan worden opgevoerd van 80%. Bij een hoger omzetverlies wordt dus minder NOW uitgekeerd.

Vergoeding maximaal 68%

De vergoeding via de NOW bedraagt 85% van de loonkosten, afhankelijk van het omzetverlies. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 50% krijg je 85% x 50% = 42,5% van de loonkosten vergoed. Vanwege de ingevoerde beperking bedraagt de tegemoetkoming voor deze periode dus maximaal 85% x 80% = 68% van de loonkosten.

Uitvoering vertraagd

Door de beperking is ook de uitvoering vertraagd en kan de tegemoetkoming pas vanaf 26 juli worden aangevraagd in plaats van 5 juli, zoals oorspronkelijk de planning was.

Referentiemaand februari 2021

Voor de hoogte van de loonsom wordt uitgegaan van februari 2021. Voor de vorige periode was dit nog juni 2020. De loonsom mag met maximaal 10% dalen ten opzichte van de loonsom in februari 2021 zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming.

Nauwkeurig schatten

Het is in het belang van de werkgever zelf dat hij het omzetverlies voor de periode juli t/m september zo goed mogelijk schat en desnoods de aanvraag iets later indient. Een teveel aan ontvangen NOW moet namelijk bij de definitieve vaststelling weer worden terugbetaald.

Einde in zicht?

Volgens eerdere berichten is dit in beginsel de laatste periode waarvoor NOW kan worden aangevraagd. Het kabinet heeft namelijk het voornemen om de steunmaatregelen vanwege corona vanaf oktober dit jaar te beëindigen. Er is echter een voorbehoud gemaakt voor onverwachte ontwikkelingen, zodat bepaalde steunmaatregelen dan toch kunnen worden verlengd.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
NOW: tegemoetkoming max 80% vanaf 1 juli
De coronamaatregelen zijn teruggeschroefd tot de basismaatregelen. Doordat corona op zijn retour is, wordt de tegemoetkoming in de loonkosten (NOW) gemaximeerd op 80% van het omzetverlies. Dit gaat in vanaf 1 juli 2021.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2021: NOW
In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. In dit nieuwsartikel gaan wij in op de loonsubsidie NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Zo ben jij weer op de hoogte!
Lees verder
arrow right
Bijzonder tarief vakantiegeld
Hoe zit het met de loonheffing (voorheffing van de inkomstenbelasting) en de uiteindelijke inkomstenbelasting bij de aangifte? Je vindt hier meer uitleg over uitbetalingen eenmalige uitkeringen zoals vakantiegeld, bonussen etc.
Lees verder
arrow right
Ronald de Vries

Ronald de Vries

Relatiebeheerder

Fiscale bijeenkomst Hoorn
Op woensdagmiddag 6 december 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze middag passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right