Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 augustus 2021

NOW: aanvraag juli-september 2021

Heb je als ondernemer een omzetdaling gehad in de periode juli tot en met september 2021? Dan kun je een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Je kunt de tegemoetkoming tot en met uiterlijk 30 september 2021 aanvragen.

NOW

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemers die, al dan niet vanwege de coronacrisis, met een omzetdaling van minstens 20% worden geconfronteerd. De tegemoetkoming bedraagt 85% van de loonkosten.

Let op!

De oorzaak van het omzetverlies doet er niet toe. Dit betekent dat ook ondernemers met omzetverlies vanwege bijvoorbeeld de overstromingen in Limburg NOW kunnen aanvragen als het omzetverlies over drie maanden voldoende groot is.

Nieuw: omzetverlies maximaal 80%

In deze zesde periode mag het omzetverlies maximaal 80% zijn. Bij een hoger omzetverlies wordt het meerdere dus niet gecompenseerd met een tegemoetkoming. Daardoor kan de tegemoetkoming maximaal 85% x 80% = 68% van de loonkosten zijn.

Loonsom februari 2021 uitgangspunt

Het uitgangspunt voor de berekening van de NOW is de loonsom van februari 2021. Jouw loonsom mag hiervan 10% afwijken, zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van de tegemoetkoming.

Aanvragen via UWV

Het aanvragen van de tegemoetkoming moet je doen via het UWV. Het hiervoor benodigde formulier tref je aan op de site. Je moet het invullen, afdrukken, scannen en weer uploaden naar het UWV.

Tellen subsidies mee als omzet?

Subsidies die niet bedoeld zijn voor de normale activiteiten van jouw bedrijf, tellen niet mee als omzet. Denk aan subsidies voor zonnepanelen, voor het aanpassen van jouw bedrijfsruimte aan de coronamaatregelen en subsidies voor werknemers die moeilijk aan een baan kunnen komen.

Let op!

Voor deze aanvraagperiode telt ook de TVL niet meer mee als omzet voor de NOW.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Aanvraagloket NOW Q3 26 juli open

Aanvraagloket NOW Q3 26 juli open

22-07-2021

Wil je NOW aanvragen voor de periode juli t/m september 2021? Vanaf maandag 26 juli kun je als werkgever de loonsubsidie aanvragen op de site van het UWV. De aanvraag kan t/m 30 september worden ingediend.
NOW: tegemoetkoming max 80% vanaf 1 juli

NOW: tegemoetkoming max 80% vanaf 1 juli

30-06-2021

De coronamaatregelen zijn teruggeschroefd tot de basismaatregelen. Doordat corona op zijn retour is, wordt de tegemoetkoming in de loonkosten (NOW) gemaximeerd op 80% van het omzetverlies. Dit gaat in vanaf 1 juli 2021.
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Leasing auto

Leasing auto

Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.