Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

31 augustus 2021

Einde coronasteun: wel enkele uitzonderingen

De coronasteunmaatregelen voor bedrijven worden per 1 oktober 2021 stopgezet. Wel blijven er uitzonderingen. De kredietregelingen blijven het hele jaar nog van kracht, net als de onbelaste reiskostenvergoedingen. Wat zijn de uitzonderingen?  

NOW, TVL, Tozo en TONK

De inkomensondersteuning via NOW, TVL, Tozo en TONK wordt beëindigd. Wel kunnen zelfstandige ondernemers een beroep blijven doen op de bijstand via de Bbz, die tot 1 januari 2022 net als de Tozo geen vermogenstoets zal kennen.

Uitzondering nachtclubs en disco's

Omdat nachtclubs en disco's ook na 1 oktober waarschijnlijk nog gesloten moeten blijven, wordt er gewerkt aan een specifieke steunmaatregel voor deze sector. Ook voor de evenementensector wordt gewerkt aan een aanvullende tegemoetkoming.

Kredietregelingen

De kredietregelingen vanwege corona, zoals de KKC en de BMKB-C, blijven tot het einde van dit jaar van kracht. Ook het Garantiefonds Evenementen, ter dekking van de kosten van afgelaste evenementen, blijft tot 1 januari 2022 bestaan. Daarnaast blijft de leningsfaciliteit voor garantiefondsen in de reisbranche nog het gehele jaar gelden.

Fiscale regelingen

Daarnaast wordt de onbelaste reiskostenvergoeding voortgezet tot 1 januari 2022, evenals de maatregel inzake de hypotheekpauze.

Sociaal pakket

Er wordt ook extra geld vrijgemaakt voor een sociaal pakket, bestaande uit intensieve begeleiding, loopbaanadvies en scholing via praktijkleren in het mbo. Dit is bedoeld voor mensen met een uitkering, voor mensen voor wie ontslag dreigt vanwege faillissement van de organisatie of voor zelfstandige ondernemers met een Tozo-uitkering op zoek naar werk.

Werktijdverkorting

Vanaf 1 oktober wordt werktijdverkorting opnieuw mogelijk. De herintroductie van werktijdverkorting is niet bestemd voor coronagerelateerde omstandigheden en heeft alleen betrekking op kortdurende, buitengewone omstandigheden.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Herziening geruisloze overdracht

Herziening geruisloze overdracht

08-11-2021

Ben je een ondernemer in de inkomstensbelasting en wil je jouw bedrijf geruisloos doorschuiven? Dan kun je hier onder voorwaarden voor kiezen. Maar is een dergelijke keuze achteraf nog te herzien, en zo ja, tot wanneer?
Arbeidsvoorwaarden en cao

Arbeidsvoorwaarden en cao

Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
KOR: meld je uiterlijk 2 december aan!

KOR: meld je uiterlijk 2 december aan!

26-11-2021

Wil je per 1 januari 2022 gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan moet jij je snel aanmelden. De belastingdienst moet jouw aanmelding namelijk uiterlijk vier weken voor 1 januari binnen hebben.
Eindejaarstips 2021

Eindejaarstips 2021

Om 2021 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.