28 september 2021

NOW 1: definitieve aanvraag uiterlijk 31 oktober 

Heb je een tegemoetkoming in de loonkosten (NOW) aangevraagd voor de eerste periode? Zorg dan dat je uiterlijk 31 oktober je definitieve aanvraag indient. Als je dit niet op tijd regelt moet je de ontvangen NOW van de eerste periode terugbetalen.

NOW 1

Vanwege de coronacrisis konden ondernemers die minstens 20% omzetverlies hebben geleden financiële compensatie aanvragen voor de loonkosten. Dit kon voor het eerst voor de periode maart t/m mei 2020. Het omzetverlies werd gebaseerd op een schatting. Vandaar dat nu de definitieve omzetdaling moet worden doorgegeven.

Helft nog niet binnen

Volgens minister Koolmees is ongeveer de helft van de definitieve aanvragen voor de NOW 1 nog niet binnen. Voor de NOW 2 is dit zo’n 77%. De definitieve aanvraag voor de NOW 2 moet vóór 6 januari 2022 worden gedaan.

Oorzaken

De oorzaak zou liggen in het feit dat ondernemers nog wachten op een accountantsverklaring of een verklaring van een derde. Die moeten vanaf een bepaalde hoogte van de tegemoetkoming worden bijgevoegd.

Let op!

Als je nog op een accountantsverklaring of derdenverklaring wacht, moet je toch uiterlijk 31 oktober de aanvraag indienen.

Als tijdens jouw aanvraag gevraagd wordt of je al een accountantsverklaring of derdenverklaring hebt, geef je aan dat je deze nog niet hebt. Je kunt deze dan achteraf alsnog aanleveren tot uiterlijk 6 februari 2022.

Heb je vragen over de definitieve aanvraag van NOW 1? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

NOW uiterlijk 30 september aanvragen
Kamp je met omzetverlies door de coronacrisis? Je kunt nog tot 1 oktober een tegemoetkoming in loonkosten (NOW) aanvragen voor de periode juli, augustus en september 2021. Zorg dat je aanvraag uiterlijk 30 september binnen is bij het UWV.
Lees verder
arrow right
NOW: aanvraag juli-september 2021
Heb je als ondernemer een omzetdaling gehad in de periode juli tot en met september 2021? Dan kun je een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Je kunt de tegemoetkoming tot en met uiterlijk 30 september 2021 aanvragen.
Lees verder
arrow right
Miljoenennota
Ben jij benieuwd naar de belangrijkste plannen van het kabinet voor volgend jaar? Op Prinsjesdag wordt de Miljoenennota gepresenteerd. Hier vind je een uitgebreide samenvatting.
Lees verder
arrow right
Betty Passchier

Betty Passchier

OmnyVitaal

Bijzonder tarief vakantiegeld
Hoe zit het met de loonheffing (voorheffing van de inkomstenbelasting) en de uiteindelijke inkomstenbelasting bij de aangifte? Je vindt hier meer uitleg over uitbetalingen eenmalige uitkeringen zoals vakantiegeld, bonussen etc.
Lees verder
arrow right
Financieel Administratief Medewerker
Alleen administraties verwerken voor onze klanten? Nee, deze functie is meer dan dat! Je draagt actief bij aan de digitalisering bij onze klanten.
Lees verder
arrow right