Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 mei 2022

Extra informatie voor tegemoetkoming vaste lasten binnen twee weken aanleveren

Als je de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvraagt, is het mogelijk dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) extra informatie van je vraagt. Het is belangrijk dat je dit binnen twee weken na dit verzoek aanlevert. Doe je dit niet, dan loop je de TVL mis.


TVL

De TVL is een financiële tegemoetkoming voor ondernemers die tijdens de coronacrisis hun omzet flink hebben zien dalen. De omvang van de tegemoetkoming is afhankelijk van het percentage omzetverlies en van de omvang van de vaste lasten. Voor deze omvang wordt uitgegaan van branchegemiddelden.

Extra info

Voor het verstrekken van de tegemoetkoming heeft de uitvoerende organisatie RVO soms extra informatie nodig. Ondernemers die hierover bericht ontvangen, moeten de gevraagde info binnen twee weken na het verzoek van de RVO aanleveren.

EU-regelgeving

De gestelde deadlines hangen samen met Europese regelgeving. Op basis van deze regelgeving mag de RVO maar tot uiterlijk 30 juni 2022 TVL-aanvragen verlenen.

Uitzonderingen

Voor starters die de TVL hebben aangevraagd voor het laatste kwartaal van 2021 en/of het eerste kwartaal van 2022 geldt de deadline van 30 juni niet. Ook voor de afhandeling van bezwaarschriften tegen de definitieve vaststelling van de TVL geldt de deadline niet.

Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Instagram Facebook

Speciaal voor jou

UITGELICHT

TVL in inkomstenbelasting

TVL in inkomstenbelasting

09-05-2022

Heb je de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd tijdens de coronacrisis wegens omzetverlies? De TVL is onbelast. Wel moet je de ontvangen TVL aangeven in de aangifte inkomstenbelasting.
Stabiliseren/reorganiseren

Stabiliseren/reorganiseren

Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.
Coaching

Coaching

Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Jurjen Sipma

Jurjen Sipma

Assistent-accountant