24 mei 2022

Extra informatie voor tegemoetkoming vaste lasten binnen twee weken aanleveren

Als je de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvraagt, is het mogelijk dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) extra informatie van je vraagt. Het is belangrijk dat je dit binnen twee weken na dit verzoek aanlevert. Doe je dit niet, dan loop je de TVL mis.


TVL

De TVL is een financiële tegemoetkoming voor ondernemers die tijdens de coronacrisis hun omzet flink hebben zien dalen. De omvang van de tegemoetkoming is afhankelijk van het percentage omzetverlies en van de omvang van de vaste lasten. Voor deze omvang wordt uitgegaan van branchegemiddelden.

Extra info

Voor het verstrekken van de tegemoetkoming heeft de uitvoerende organisatie RVO soms extra informatie nodig. Ondernemers die hierover bericht ontvangen, moeten de gevraagde info binnen twee weken na het verzoek van de RVO aanleveren.

EU-regelgeving

De gestelde deadlines hangen samen met Europese regelgeving. Op basis van deze regelgeving mag de RVO maar tot uiterlijk 30 juni 2022 TVL-aanvragen verlenen.

Uitzonderingen

Voor starters die de TVL hebben aangevraagd voor het laatste kwartaal van 2021 en/of het eerste kwartaal van 2022 geldt de deadline van 30 juni niet. Ook voor de afhandeling van bezwaarschriften tegen de definitieve vaststelling van de TVL geldt de deadline niet.

Social media
Volg je omnyacc al?

Speciaal voor jou

UITGELICHT

TVL in inkomstenbelasting
Heb je de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd tijdens de coronacrisis wegens omzetverlies? De TVL is onbelast. Wel moet je de ontvangen TVL aangeven in de aangifte inkomstenbelasting.
Lees verder
arrow right
IT-auditor
Een interessante functie op het snijvlak van audit, finance en IT. Boordevol vrijheid, uitdagingen, verantwoordelijkheid en klantcontact!
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Alain van Biessum

Alain van Biessum

Relatiebeheerder

Agro: Energiebesparende investeringen: profiteer van EIA
Ben je van plan om met je bedrijf te investeren in maatregelen die leiden tot energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot, of wil je investeren in duurzame energie? Dan kun je gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. Door deze regeling kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst, wat resulteert in een verlaging van de fiscale winst.
Lees verder
arrow right
Stage in de samenstelpraktijk
Het beste van twee werelden? Dat biedt ons kantoor Leeuwarden in deze stage. Een unieke kans! In deze stage van 16 weken kun je ervaring op doen in de samenstelpraktijk. Ben jij die enthousiaste en leergierige student, die met plezier en op betrokken wijze ons team kan versterken? En ben jij de accountancytopper met gevoel voor de digitale wereld die graag in de praktijk het vak wil leren? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right