Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

4 september 2020

Corona: extra financiële steun gemeentes en cultuur

Veel steunmaatregelen zijn verlengd door de overheid. Gemeentes en de culturele sector kunnen ook rekenen op extra financiële steun, zo'n € 1,25 miljard.

Dienstverlening op peil

Met de steun kunnen gemeentes de lokale dienstverlening op peil houden, zoals het openbaar vervoer en de handhaving. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt dat een deel van het geld naar onder meer sportverenigingen, openbare speeltuinen en buurt- en dorpshuizen gaat.

Aanvullende steun

De financiële steun is een aanvulling op al eerder verleende financiële steun van ruim een half miljard euro. Achteraf zal bekeken worden of de steun voldoende is en of wellicht aanvullende maatregelen nodig zijn.

Culturele sector

Ook de culturele sector krijgt extra financiële steun, aangezien deze sector volgens cijfers van het CBS meer dan vier keer zwaarder getroffen wordt dan gemiddeld. De steun komt bovenop de algemene steunmaatregelen, zoals de NOW, waarop ook de culturele sector een beroep kan doen.

Meer informatie over de steunmaatregelen vind je in ons coronadossier. Neem voor vragen gerust contact met ons op. 

Eigen maaltijden ondernemer aftrekbaar?

Eigen maaltijden ondernemer aftrekbaar?

24-06-2021

Ben jij als ondernemer wel eens onderweg naar een klant of bijeenkomst? Dan eet en drink je vast ook wel eens buiten de deur. Zijn deze kosten aftrekbaar?
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Accountant Den Helder

Accountant Den Helder

Twijfel je weleens over de koers die je wilt varen met je bedrijf? Of is het prettig zo nu en dan te kunnen klankborden? Bij Omnyacc Den Helder staan er 70 specialisten voor je klaar. Naast de accountant die voor jou de jaarrekening opstelt en je op breed financieel vlak adviseert, vind je bij ons een team van specialisten die antwoord geeft op al jouw ondernemersvragen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Lees snel verder.
Accountant RA

Accountant RA

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • RA opleiding
Accountant Hoorn

Accountant Hoorn

Ben jij op zoek naar een accountant of adviseur die je kan helpen in elke fase van het ondernemerschap? Dan ben je bij Omnyacc Hoorn aan het juiste adres. Onze accountants kunnen je helpen bij het starten van je onderneming, in de groeifase bij het aantrekken van personeel, arbodienstverlening en verzuim, bij de administratie of fiscale zaken, maar ook bij het overdragen van je bedrijf en je pensioen. Wij doen alles om jou als ondernemer zo goed mogelijk bij te staan. Wil je meer weten over Omnyacc Hoorn? Lees dan snel verder.