4 september 2020

Corona: extra financiële steun gemeentes en cultuur

Veel steunmaatregelen zijn verlengd door de overheid. Gemeentes en de culturele sector kunnen ook rekenen op extra financiële steun, zo'n € 1,25 miljard.

Dienstverlening op peil

Met de steun kunnen gemeentes de lokale dienstverlening op peil houden, zoals het openbaar vervoer en de handhaving. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt dat een deel van het geld naar onder meer sportverenigingen, openbare speeltuinen en buurt- en dorpshuizen gaat.

Aanvullende steun

De financiële steun is een aanvulling op al eerder verleende financiële steun van ruim een half miljard euro. Achteraf zal bekeken worden of de steun voldoende is en of wellicht aanvullende maatregelen nodig zijn.

Culturele sector

Ook de culturele sector krijgt extra financiële steun, aangezien deze sector volgens cijfers van het CBS meer dan vier keer zwaarder getroffen wordt dan gemiddeld. De steun komt bovenop de algemene steunmaatregelen, zoals de NOW, waarop ook de culturele sector een beroep kan doen.

Meer informatie over de steunmaatregelen vind je in ons coronadossier. Neem voor vragen gerust contact met ons op. 

Casemanager
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met verschillende specialisten om de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2021
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
BTW-teruggave voor thuisbatterij: wanneer en hoe?
Steeds meer particulieren schaffen een thuisbatterij aan. Onlangs is de vraag opgekomen of en wanneer de btw op zo'n batterij kan worden teruggevraagd. Volgens de Belastingdienst is dit echter niet altijd mogelijk.
Lees verder
arrow right
Jaarrekening & advies
Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!
Lees verder
arrow right
Herfinancieren
Het optimaliseren van een financieringsstructuur, oftewel herfinancieren, gebeurt steeds vaker.
Lees verder
arrow right