4 september 2020

Corona: extra financiële steun gemeentes en cultuur

Veel steunmaatregelen zijn verlengd door de overheid. Gemeentes en de culturele sector kunnen ook rekenen op extra financiële steun, zo'n € 1,25 miljard.

Dienstverlening op peil

Met de steun kunnen gemeentes de lokale dienstverlening op peil houden, zoals het openbaar vervoer en de handhaving. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt dat een deel van het geld naar onder meer sportverenigingen, openbare speeltuinen en buurt- en dorpshuizen gaat.

Aanvullende steun

De financiële steun is een aanvulling op al eerder verleende financiële steun van ruim een half miljard euro. Achteraf zal bekeken worden of de steun voldoende is en of wellicht aanvullende maatregelen nodig zijn.

Culturele sector

Ook de culturele sector krijgt extra financiële steun, aangezien deze sector volgens cijfers van het CBS meer dan vier keer zwaarder getroffen wordt dan gemiddeld. De steun komt bovenop de algemene steunmaatregelen, zoals de NOW, waarop ook de culturele sector een beroep kan doen.

Meer informatie over de steunmaatregelen vind je in ons coronadossier. Neem voor vragen gerust contact met ons op. 

Nathalie Koobs

Nathalie Koobs

Administratief medewerker

Team HR-Detachering
Op zoek naar een HR-adviseur voor jouw organisatie? Voor ons begint de samenwerking met een klik. Zonder kunnen we niet de band opbouwen die nodig is om jou op HR-vlak bij te staan. Maak kennis met onze HRM-adviseurs.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Financieel Administratief Medewerker
Alleen administraties verwerken voor onze klanten? Nee, deze functie is meer dan dat! Je draagt actief bij aan de digitalisering bij onze klanten.
Lees verder
arrow right
Arbeidsovereenkomsten
Arbeidsovereenkomsten zijn de basis van de samenwerkingen met jouw medewerkers.
Lees verder
arrow right
IT-auditor
Een interessante functie op het snijvlak van audit, finance en IT. Boordevol vrijheid, uitdagingen, verantwoordelijkheid en klantcontact!
Lees verder
arrow right