Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

19 april 2021

Corona: geen Tozo zonder KvK inschrijving

Sta je als ondernemer niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan heb je geen recht op de Tozo-regeling aldus de rechtbank van Amsterdam. Ook niet via een hardheidsclausule. 

Tozo

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een tegemoetkoming voor ondernemers die financieel getroffen worden door de maatregelen inzake het coronavirus. De Tozo bestaat uit de mogelijkheid tot een uitkering voor levensonderhoud en voor een lening voor bedrijfskapitaal.

Voorwaarden luisteren nauw

In een zaak die onlangs gevoerd werd voor de rechtbank in Amsterdam, bleek dat de voorwaarden voor de Tozo nauw luisteren. Een ondernemer werkte als match-agent voor de internationale voetbalbond FIFA. Hiervoor is een licentie van de FIFA-vereist, maar geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Inschrijving vereist voor Tozo

De inschrijving bij de Kamer van Koophandel is echter wel vereist voor het aanvragen van de Tozo. Alleen ondernemers die vóór 17 maart 2020 bij de Kamer van Koophandel stonden ingeschreven, komen voor de Tozo in aanmerking. Volgens de rechtbank kan van deze eis niet worden afgeweken.

Voorschot terugbetalen

De Tozo wordt door gemeentes in eerste instantie verstrekt als voorschot. Voor deze ondernemer betekende de beslissing van de rechtbank dat hij de verstrekte voorschotten moest terugbetalen.

Heb je vragen over de coronamaatregelen van de overheid? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 3 mei

Coronadossier: update 3 mei

03-05-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Corona: Tozo 4 aanvragen vanaf 1 april mogelijk

Corona: Tozo 4 aanvragen vanaf 1 april mogelijk

31-03-2021

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 4 (Tozo) is vanaf 1 april aan te vragen. Tozo 4 heeft betrekking op de periode april t/m juni 2021. 
Herkansing subsidie praktijkleren 2019/2020

Herkansing subsidie praktijkleren 2019/2020

05-05-2021

Heb je als werkgever in september 2020 de deadline voor de aanvraag subsidie praktijkleren 2019/2020 gemist? Let dan op, want onder strikte voorwaarden kun je in aanmerking komen voor een herkansing. Een van de voorwaarden is dat het te laat aanvragen te wijten was aan de coronacrisis.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Belastinguitstel verlengen vóór 1 juli

Belastinguitstel verlengen vóór 1 juli

10-05-2021

Heb je als ondernemer vanwege corona bijzonder belastinguitstel aangevraagd voor drie maanden? En heb je dit gekregen? Er wordt dan geadviseerd om dit uitstel vóór 1 juli te verlengen. Ook als je nog geen uitstel hebt aangevraagd, kunt je dit nog vóór 1 juli doen.