Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 juni 2021

NOW: aanvraag Q3 vanaf 5 juli 

Kamp je als werkgever met minstens 20% omzetverlies door corona of andere redenen? Vraag vanaf volgende week maandag 5 juli de NOW aan voor de periode juli, augustus en september 2021. De NOW vergoedt tot 85% van de loonkosten.

NOW

De NOW vergoedt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij een geringer omzetverlies, krijg je naar rato minder NOW. Bij 60% omzetverlies bijvoorbeeld 60% x 85% = 51% NOW.

Let op!

Als je op of na 2 februari 2020 bent gestart, kom je niet in aanmerking voor de NOW.

Omzetverlies

Je gaat voor deze aanvraag uit van het omzetverlies over de periode juli t/m september. Maar je mag ook uitgaan van de periode augustus t/m oktober of september t/m november. Alleen als je voor de voorgaande periode ook NOW hebt aangevraagd, moeten de maanden van deze twee periodes op elkaar aansluiten.

Omzetverlies schatten

Omdat het omzetverlies niet bekend is op het moment van aanvragen, moet je dit zo goed mogelijk schatten. Op basis van jouw schatting krijg je een voorschot van 80% dat in drie tranches wordt uitbetaald. Schat zo goed mogelijk, want te veel ontvangen NOW moet je achteraf terugbetalen.

Referentiemaand loonsom

Voor de hoogte van de loonsom gaat u uit van de maand februari 2021. Voor de vorige periode was dit nog juni 2020.

Let op!

Het aanvragen van de NOW over de vorige periode, in beginsel april t/m juni, kan nog uiterlijk tot en met 30 juni.

Tot slot

Heb je vragen over de NOW-regeling? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de NOW voor Q3? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Update lonenspecial 2021: NOW

Update lonenspecial 2021: NOW

28-06-2021

In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. In dit nieuwsartikel gaan wij in op de loonsubsidie NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Zo ben jij weer op de hoogte!
Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Ondernemingsraad (OR)

Ondernemingsraad (OR)

Door de medezeggenschap en inspraak van medewerkers versterken zij jou bij het ondernemerschap.