29 juni 2021

NOW: aanvraag Q3 vanaf 5 juli 

Kamp je als werkgever met minstens 20% omzetverlies door corona of andere redenen? Vraag vanaf volgende week maandag 5 juli de NOW aan voor de periode juli, augustus en september 2021. De NOW vergoedt tot 85% van de loonkosten.

NOW

De NOW vergoedt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij een geringer omzetverlies, krijg je naar rato minder NOW. Bij 60% omzetverlies bijvoorbeeld 60% x 85% = 51% NOW.

Let op!

Als je op of na 2 februari 2020 bent gestart, kom je niet in aanmerking voor de NOW.

Omzetverlies

Je gaat voor deze aanvraag uit van het omzetverlies over de periode juli t/m september. Maar je mag ook uitgaan van de periode augustus t/m oktober of september t/m november. Alleen als je voor de voorgaande periode ook NOW hebt aangevraagd, moeten de maanden van deze twee periodes op elkaar aansluiten.

Omzetverlies schatten

Omdat het omzetverlies niet bekend is op het moment van aanvragen, moet je dit zo goed mogelijk schatten. Op basis van jouw schatting krijg je een voorschot van 80% dat in drie tranches wordt uitbetaald. Schat zo goed mogelijk, want te veel ontvangen NOW moet je achteraf terugbetalen.

Referentiemaand loonsom

Voor de hoogte van de loonsom gaat u uit van de maand februari 2021. Voor de vorige periode was dit nog juni 2020.

Let op!

Het aanvragen van de NOW over de vorige periode, in beginsel april t/m juni, kan nog uiterlijk tot en met 30 juni.

Tot slot

Heb je vragen over de NOW-regeling? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de NOW voor Q3? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2021: NOW
In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. In dit nieuwsartikel gaan wij in op de loonsubsidie NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Zo ben jij weer op de hoogte!
Lees verder
arrow right
Subsidies
Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2022
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
SSEB aanvragen
Vanaf 5 maart 2024 kun je als ondernemer de Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwmaterieel (SSEB) weer aanvragen. Met deze regeling kun je subsidie aanvragen voor de aanschaf en innovatie rondom emissieloos materieel en voor de ombouw naar emissiearm of emissieloos bouwmaterieel. Er zijn verschillende categorieën.
Lees verder
arrow right
Kabinet onderzoekt alternatieven voor toeslagen en kindregelingen
Het kabinet heeft twee rapporten gepubliceerd waarin alternatieven voor toeslagen en kindregelingen worden besproken. Deze rapporten zijn voortgekomen uit de ambitie om bestaande regelingen te vereenvoudigen, meer zekerheid te bieden en de nadelen ervan te minimaliseren.
Lees verder
arrow right