30 juli 2020

Corona: amateursportorganisaties krijgen subsidie

Amateursportorganisaties kunnen vanwege de coronacrisis een financiële tegemoetkoming aanvragen van maximaal € 3.500,-. De subsidie kun je aanvragen vanaf 1 september tot en met 4 oktober.

Coronavirus

Vanwege het coronavirus hebben ook tal van amateursportorganisaties geen activiteiten kunnen of mogen uitvoeren. De financiële compensatie is bedoeld voor de organisaties die minstens een omzetverlies van 20% hebben geleden in de periode 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020 of in de periode 1 juni tot en met 31 augustus.

Let op!

Naar verwachting wordt in augustus bekendgemaakt of er een mogelijkheid komt om ook voor twee periodes een subsidie aan te vragen. Houd de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan instellingen, www.dus-i.nl, daarom goed in de gaten. Wij zullen je uiteraard ook informeren.

Doorlopende lasten

De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de doorlopende lasten volgens onderstaande tabel:

Doorlopende lastentegemoetkoming (forfaitair)
€ 501 t/m € 1.500€ 1.500
€ 1.501 t/m € 2.500€ 2.500
€ 2.501 t/m € 3.999€ 3.500


Geen samenloop TOGS en Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb

De subsidie is alleen bedoeld voor organisaties die geen compensatie hebben gekregen via de TOGS-regeling. Hetzelfde gaat waarschijnlijk gelden voor organisaties die een tegemoetkoming krijgen via de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb.

SBI-code

Organisaties waarbij de SBI-code begint met de cijfers 93.1 zijn sportorganisaties en kunnen de subsidie aanvragen. Ook organisaties op het gebied van sport- en recreatieonderwijs komen voor de subsidie in aanmerking. Deze hebben SBI-codes 85.51 en 85.51.9.

Let op!

Uitgezonderd zijn organisaties met codes gerelateerd aan beroepssporten (93.13, 93.14.6, 93.19.1, 93.19.3, 93.19.4 en 93.19.5). Deze komen dus niet in aanmerking voor de tegemoetkoming.

Aanvragen

De subsidie kan vanaf 1 september 2020 worden aangevraagd via een formulier dat dan te vinden is op de site van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen. Je vindt hier ook meer informatie. Aanvragen kan tot en met 4 oktober 2020.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Intern relatiebeheerder pensioen en inkomen
Bij Omnyacc is elke dag een nieuwe kans om onze klanten te ondersteunen bij hun pensioen- en inkomensvragen en wensen. Als intern relatiebeheerder pensioen en inkomen maak jij het verschil. Het is niet alleen belangrijk maar zelfs essentieel dat wij onze klanten bijstaan in het plannen van hun pensioen en het beschermen van hun inkomens. Jij bent de expert die ze door deze materie kan leiden en helpt weloverwogen beslissingen te nemen.
Lees verder
arrow right
Miriam Steenvoorden

Miriam Steenvoorden

Assistent-accountant

Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Duo-interview Sustenso vs. DeVi-Stairlifts
In het duo-interview tussen Dennis Vroegindeweij van DeViStairlifts en Hans van der Weide van Sustenso hebben we het gehad over grip. En dat niet alleen. In dit duo-interview praten ze verder over het ontstaan van hun bedrijven en de verdere ontwikkeling. Al zijn de bedrijven compleet verschillend, toch zie je gelijk de herkenning als twee ondernemers aan het woord zijn.
Lees verder
arrow right