Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

4 mei 2022

Verlenging van coronategemoetkoming amateursport en verhuur sportaccommodaties

Er is een financiële tegemoetkoming beschikbaar voor amateursportorganisaties en verhuurders van sportaccommodaties, in verband met verliezen door corona tussen 1 november 2021 en 31 januari 2022. De TASO en de TVS tegemoetkomingsregelingen zijn verlengd door de minister.


Vaststelling omzetverlies voor TASO-regeling

De hoogte van de financiële schade van een amateursportorganisatie wordt gesteld op 18% van de inkomsten in het laatste afgesloten boekjaar voorafgaand aan de coronauitbraak. Naarmate de schade hoger is, loopt ook de tegemoetkoming van de TASO, de Tegemoetkoming amateursportorganisaties, op. De tegemoetkoming ziet onder meer op compensatie vanwege het feit dat in de betreffende periode minder publiek mocht worden toegelaten.

Omvang tegemoetkoming TASO

Het omzetverlies in de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022 dient minstens 10% te bedragen. De TASO vierde periode, zoals de tegemoetkoming voor de periode wordt genoemd, loopt dan op van € 1.500 bij een schade van minstens € 1.000, tot maximaal € 24.000 bij een schade van meer dan € 48.000.

Plafond

Voor de TASO-regeling is in totaal € 22 miljoen beschikbaar. Overschrijdt het aantal aanvragen dit bedrag, dan worden deze gedeeltelijk, naar rato, toegekend.

Let op!

De amateursportorganisatie die al TVL ontving voor de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022, heeft geen recht meer op TASO.

Verlenging TVS voor kwijtschelden huur sportaccommodaties

Verhuurders van sportaccommodaties die in de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022 huur hebben kwijtgescholden, kunnen hiervoor 100% compensatie krijgen. De TVS-regeling is daartoe ook verlengd. Voor deze zogenaamde TVS vierde periode is € 47 miljoen beschikbaar. Bij overschrijding van dit bedrag worden aanvragen eveneens naar rato toegekend.

Let op!

Als je voor de gederfde huurinkomsten aanspraak hebt gemaakt op de TVL, de Tegemoetkoming vaste lasten, kun je geen TVS aanvragen.

Deadline 30 mei 2022!

Beide tegemoetkomingen zijn aan te vragen tot en met 30 mei 2022. De aanvraag kan worden gedaan via een formulier op de site van dus-i.nl.

Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Instagram Facebook

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Corona: amateursportorganisaties krijgen subsidie

Corona: amateursportorganisaties krijgen subsidie

30-07-2020

Amateursportorganisaties kunnen vanwege de coronacrisis een financiële tegemoetkoming aanvragen van maximaal € 3.500,-. De subsidie kun je aanvragen vanaf 1 september tot en met 4 oktober. 
Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Accountant RA

Accountant RA

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • RA opleiding