Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 mei 2020

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

Mkb-bedrijven met maximaal 250 werknemers worden geholpen met de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Je komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming als je door de coronacrisis meer dan 30% van je omzet hebt verloren. De TVL geldt vier maanden, van juni tot 1 oktober.

Voor wie is de TVL?

Deze regeling is voor mkb-ondernemers die veel omzet hebben verloren als gevolg van de coronacrisis en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Wanneer je in aanmerking kwam voor de TOGS-regeling kan je ook gebruikmaken van de TVL (De bijdrage van de TVL komt bovenop de TOGS) Op de website van de RVO kan je, aan de hand van de lijst met SBI-codes, checken of je hiervoor in aanmerking kwam. De horeca, recreatie, strandtenten, sportscholen, evenementen, kermissen, sauna's, wellness centra, podia en theaters vallen hier ook onder.

Voorwaarden TVL

Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

• Maximaal 250 werknemers in dienst
• Meer dan 30% omzetverlies door de coronacrisis
• Jouw SBI-code staat op deze lijst met vastgestelde SBI-codes.
• Jouw bedrijf is voor 15 maart 2020 opgericht en is ingeschreven bij de KVK.
• Je hebt een vestiging in Nederland
• Minimaal 1 vestiging van het bedrijf heeft een ander adres dan het privéadres van de eigenaar/eigenaren. Of de vestiging staat los van de privéwoning en heeft een eigen opgang of toegang. Een uitzondering hierop zijn horecaondernemingen met SBI-code 56.10.1, 56.10.2 en 56.30 en ambulante handel (waaronder markthandel, taxivervoer, auto- en motorrijscholen en kermisattracties).
• Je hebt geen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank en jouw bedrijf is niet failliet

Waar wordt de TVL op gebaseerd?

De Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt gebaseerd om het totale omzetverlies. Hiervan wordt het percentage vaste lasten berekend. Het gaat hierbij om vaste lasten die constant doorlopen als huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. Van dat percentage wordt een deel door de TVL gecompenseerd. De tegemoetkoming is maximaal € 50.000 per 4 maanden en belastingvrij.

Let op!
Loonkosten worden gecompenseerd door de NOW-regeling. De TVL heeft invloed op de NOW-regeling omdat de TVL als omzet wordt gezien. Hierdoor valt de NOW-subsidie lager uit. Met biede regelingen ontvang je opgeteld meer subsidie.

TVL aanvragen

De TVL kan je aanvragen vanaf medio juni. De exacte datum is nog niet bekend.

De TVL wordt nog verder uitgewerkt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Starten

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!
Martijn Laan

Martijn Laan

Assistent-accountant

Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Jolanda Dedert

Jolanda Dedert

Casemanager verzuim en inkomen

Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Leeuwarden
  • 40 uur
  • HBO AC/BE