Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

13 juli 2020

Aanvraagperiode TOFA verlengd t/m 26 juli

De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) wordt met twee weken verlengd tot en met zondag 26 juli. Hierdoor hebben flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona meer tijd om bij het UWV een aanvraag te doen voor financiële tegemoetkoming.

Dit meldt de Rijksoverheid op de site. Het aantal aanvragen staat nu op bijna 19.000. De verwachting is, aldus de site van Rijksoverheid, dat meer mensen van de regeling gebruik zouden kunnen maken.

Tool UWV

Om teleurstellingen van aanvragers te voorkomen heeft het UWV op de site een tool gezet, waarmee eenvoudig kan worden nagegaan of aan de voorwaarden voor de TOFA wordt voldaan. Op deze manier weet men al vooraf of het indienen van een aanvraag nut heeft.

Voorwaarden TOFA

Om in aanmerking te komen voor de TOFA moet het loon dit jaar in februari minstens € 400 hebben bedragen, in april minstens 50% minder zijn én niet meer dan € 550. Ook moet het loon in maart minstens € 1 hebben bedragen. Als aanvullende voorwaarde geldt dat de aanvrager vanwege het inkomensverlies geen uitkering heeft gekregen, zoals WW. De TOFA bedraagt € 1.650 bruto voor de periode maart tot en met mei 2020, ofwel € 550 per maand.

Geen inkomensgegevens nodig

Het UWV heeft bij de aanvraag geen inkomensgegevens nodig. Die verkrijgt het UWV namelijk rechtstreeks via de Belastingdienst.

Bedrijfsfinanciering

Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Een bankfinanciering maximaliseert je slagingskans. 

Nico Vonderbank

Registeraccountant

Factoring

Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 

Tjeerd Rieske

Belastingadviseur | Partner

Wanneer moet je invorderingsrente betalen?

16-07-2020

Je moet invorderingsrente betalen als je een belastingaanslag niet op tijd betaalt. De rente vast vastgesteld bij de beschikking. Gebeurt dit niet? Dan hoef je de invorderingsrente niet te betalen. Dit heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaalt.