7 mei 2021

TVL Q1 uiterlijk 18 mei aanvragen

Je kunt de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van dit jaar aanvragen tot 18 mei 17.00 uur.

TVL

Ondernemers die vanwege corona minstens 30% omzetverlies hebben, komen in aanmerking voor de TVL. De TVL moet je voor ieder kwartaal apart digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Meer compensatie

De TVL vergoedt 85% van de kosten van vaste lasten in het eerste kwartaal van 2021. Dit percentage stijgt naar 100% voor de kosten van het tweede kwartaal.

Branchecijfers

Het percentage vaste lasten van een onderneming is afhankelijk van de sector en wordt bepaald op basis van cijfers van het CBS. Hierdoor kun je per saldo meer of minder dan 85% respectievelijk 100% van de vaste lasten aan subsidie verkrijgen.

Tip!

Wil je niet het risico lopen de aanvraag voor het tweede kwartaal te vergeten, dan kun je via de site van de RVO een reminder aanvragen. Je krijgt dan via de mail bericht per wanneer je je voor de tegemoetkoming kunt aanmelden.

Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Agro: Energiebesparende investeringen: profiteer van EIA
Ben je van plan om met je bedrijf te investeren in maatregelen die leiden tot energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot, of wil je investeren in duurzame energie? Dan kun je gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. Door deze regeling kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst, wat resulteert in een verlaging van de fiscale winst.
Lees verder
arrow right
Private investeerders
Private investeerders, participatiemaatschappijen en andere bronnen van geld zijn mogelijk een oplossing.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right