Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

5 juli 2021

TVL: vaststelling Q4 verlengd

Heb je de TVL aangevraagd voor het vierde kwartaal van 2020 (oktober t/m december)? Dan heb je twee maanden langer de tijd om de definitieve omzetdaling door te geven aan de RVO. De gegevens moeten vóór 1 september van dit jaar worden aangeleverd in plaats van 1 juli.

TVL

De tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is een financiële tegemoetkoming in de vaste lasten van ondernemers die door corona minstens 30% minder omzet hebben gedraaid. De tegemoetkoming bedroeg in het vierde kwartaal van 2020 maximaal 70% bij 100% omzetverlies.

Voorschot

Op basis van een schatting van het omzetverlies wordt 80% van de TVL als voorschot uitgekeerd. Later moet de definitieve omzetdaling worden doorgegeven aan de RVO. De definitieve omzetdaling in het vierde kwartaal van 2020 moet je dus vóór 1 september van dit jaar aanleveren.

Btw-aangiftes

De omzet dien je bij voorkeur aan te leveren via jouw btw-aangiftes, maar een uitdraai uit jouw boekhoudprogramma of via een goedgekeurde jaarrekening is ook mogelijk.

Definitieve vaststelling

De definitieve vaststelling van de TVL volgt maximaal 16 weken later. Daarna volgt uitbetaling van het restant aan TVL. Heb je het omzetverlies te royaal ingeschat, dan moet je mogelijk TVL terugbetalen. Hiervoor zijn desgewenst betalingsregelingen mogelijk.

Tot slot

Heb je vragen over het doorgeven van de definitieve omzetdaling ten behoeve van de TVL-aanvraag? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
TVL: afwijking SBI-code mogelijk (Q4 2020)

TVL: afwijking SBI-code mogelijk (Q4 2020)

30-06-2021

Kamp je als ondernemer vanwege corona of door andere redenen met omzetverlies? Dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL). De omvang van de tegemoetkoming is mede afhankelijk van de SBI-code. Voor Q4 van 2020 van de TVL kun je een verzoek indienen tot afwijking van jouw SBI-code als deze afwijken van jouw hoofdactiviteiten.
TVL: aanvraag Q2 geopend

TVL: aanvraag Q2 geopend

25-06-2021

Heb je als ondernemer te maken met een omzetverlies van minstens 30% vanwege corona of andere redenen? Vraag vanaf nu de tegemoetkoming vaste Lasten (TVL) voor het tweede kwartaal van 2021 aan. Je kunt dit digitaal aanvragen bij de RVO.
Jaarrekening & advies

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.