Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 juni 2021

Uitbreiding subsidieregeling EHG glastuinbouw 

Ben je ondernemer in de glastuinbouw? De subsidiemogelijkheden voor het besparen van energie zijn uitgebreid door de uitbreiding van de subsidiefaciliteit EHG.

Energie-efficiëntie

Via de subsidieregeling Investeringen in energie glastuinbouw (EHG) krijgt de glastuinbouw subsidie als in nieuwe machines en installaties voor energiebesparing wordt geïnvesteerd. Ondernemers en samenwerkingsverbanden van ondernemers krijgen maximaal 25% van de kosten vergoed die onder de subsidie vallen. Bij elke aanvraag moet de subsidie minimaal € 5.000 zijn.

Subsidie voor nieuwe technieken

Voor een drietal nieuwe technieken is de EHG nu ook beschikbaar. Dit betreft:

  • Vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen. Of installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte bestaande kassen.
  • Hogedruk vernevelinginstallatie voor kaskoeling.
  • Energiescherm inclusief ophogen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-coating.

Voorwaarden

Voor de EHG-subsidie gelden aanvullende voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en moet je vóór jouw aanvraag een overeenkomst met een leverancier afsluiten. Deze overeenkomst moet je meesturen met jouw aanvraag.

Aanvragen

Je kunt de subsidie digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Dit doe je vóór 1 december 2021 17.00 uur. Je ontvangt binnen acht weken bericht of jouw aanvraag is toegewezen.

Omvang subsidie

De omvang van de subsidie is afhankelijk van de soort en omvang van de investering. De subsidie bedraagt maximaal € 500.000 per aanvrager.

Heb je vragen over de EHG-subsidie? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Eindejaarstips 2021

Eindejaarstips 2021

Om 2021 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Fiscaal vriendelijk sinterklaasfeest

Fiscaal vriendelijk sinterklaasfeest

25-11-2021

Volgende week zondag is het alweer 5 december. Wil je een sinterklaasfeest organiseren voor jouw werknemers? Dan is dit in beginsel belast loon. Hoe dit belast wordt, is afhankelijk van de omstandigheden.
Overdragen

Overdragen

Begin op tijd met de voorbereidingen want het verkoopklaar maken van jouw onderneming neemt enkele jaren in beslag.
Financieren met de overheid

Financieren met de overheid

Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.