3 november 2020

Vertraging uitbetaling NOW 2.0 

Het UWV heeft een vertraging opgelopen voor het definitief vaststellen en uitbetalen van de loonsubsidie NOW 2.0. Dit komt doordat het UWV door de coronacrisis diverse regelingen heeft en hierdoor overbelast is geraakt. 

Opening 15 april 2021

Zo wordt op dit moment de NOW 1.0 definitief vastgesteld en bereidt men zich voor op de NOW 3.0. De opening van het vaststellingsloket voor de NOW 2.0 is daarom verschoven van 15 november 2020 naar 15 april 2021.

Restant subsidiebedrag

De vertraging betekent ook dat bedrijven langer moeten wachten op het restant van het subsidiebedrag volgens de NOW 2.0. De NOW 2.0 wordt namelijk uitbetaald via een voorschot van 80% van het te ontvangen bedrag. Werkgevers hebben die 80% al ontvangen. Aangezien de definitieve subsidie later wordt vastgesteld, geldt dit ook voor het restbedrag van 20% en is er langer onduidelijkheid over het definitieve bedrag van NOW 2.0.

Terugvorderen NOW 1.0 vanaf € 500

De minister meldt ook dat bij de definitieve vaststelling van de NOW 1.0-subsidie een doelmatigheidsgrens van € 500 zal worden gehanteerd. Dit betekent dat te veel ontvangen NOW 1.0-subsidie alleen terugbetaald hoeft te worden als het bedrag meer dan € 500 bedraagt.

Let op!
Werkgevers kunnen de definitieve berekening van de NOW 1.0 vanaf 7 oktober aanvragen. Vanaf eind november kan de definitieve verrekening plaats vinden.

Heb jij hulp nodig om de coronacrisis financieel de baas te kunnen blijven? Onze adviseurs helpen je graag. In onze update corona vind je informatie over de nieuwe maatregelen van de overheid voor het bedrijfsleven. Neem gerust contact op als je vragen hebt. 

Lagere WW-premie vanaf 2025
Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige grens voor een lage WW-premie bij een werknemer waar meer dan 30% wordt verloond, verlaagd van 35 uur per week naar 30 uur per week. Dit bevordert de interne wendbaarheid en draagt bij aan een lastenverlaging voor bedrijven.
Lees verder
arrow right
Baangerelateerde investeringskorting (BIK)
Denk je erover om een investering te doen, maar is het lastig om de financiering rond te krijgen in deze tijd? Misschien kom je wel in aanmerking voor de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). De BIK-regeling is een investeringsregeling die het voor bedrijven aantrekkelijker maakt om in 2021 en 2022 investeringen te blijven doen. Met deze investeringskorting kunnen de meeste ondernemers onder bepaalde voorwaarden een deel van de investering verrekenen met de loonheffing. Voldoe jij aan de voorwaarden?
Lees verder
arrow right
Junior Belastingadviseur
Training on the job van onze ervaren belastingadviseurs, de kans om je NOB-titel te halen en werken voor mooie mkb-ondernemers en audit klanten. Ons kantoor in Heerhugowaard is op zoek naar een Junior Belastingadviseur (32-40 uur). Wil jij een topstart van je carrière? Dan zoeken wij jou.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Financieren met de overheid
Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Lees verder
arrow right
Hielke Klaver

Hielke Klaver

Assistent-accountant