Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

3 november 2020

Vertraging uitbetaling NOW 2.0 

Het UWV heeft een vertraging opgelopen voor het definitief vaststellen en uitbetalen van de loonsubsidie NOW 2.0. Dit komt doordat het UWV door de coronacrisis diverse regelingen heeft en hierdoor overbelast is geraakt. 

Opening 15 april 2021

Zo wordt op dit moment de NOW 1.0 definitief vastgesteld en bereidt men zich voor op de NOW 3.0. De opening van het vaststellingsloket voor de NOW 2.0 is daarom verschoven van 15 november 2020 naar 15 april 2021.

Restant subsidiebedrag

De vertraging betekent ook dat bedrijven langer moeten wachten op het restant van het subsidiebedrag volgens de NOW 2.0. De NOW 2.0 wordt namelijk uitbetaald via een voorschot van 80% van het te ontvangen bedrag. Werkgevers hebben die 80% al ontvangen. Aangezien de definitieve subsidie later wordt vastgesteld, geldt dit ook voor het restbedrag van 20% en is er langer onduidelijkheid over het definitieve bedrag van NOW 2.0.

Terugvorderen NOW 1.0 vanaf € 500

De minister meldt ook dat bij de definitieve vaststelling van de NOW 1.0-subsidie een doelmatigheidsgrens van € 500 zal worden gehanteerd. Dit betekent dat te veel ontvangen NOW 1.0-subsidie alleen terugbetaald hoeft te worden als het bedrag meer dan € 500 bedraagt.

Let op!
Werkgevers kunnen de definitieve berekening van de NOW 1.0 vanaf 7 oktober aanvragen. Vanaf eind november kan de definitieve verrekening plaats vinden.

Heb jij hulp nodig om de coronacrisis financieel de baas te kunnen blijven? Onze adviseurs helpen je graag. In onze update corona vind je informatie over de nieuwe maatregelen van de overheid voor het bedrijfsleven. Neem gerust contact op als je vragen hebt. 

Anneke Rispens

Anneke Rispens

HRM-adviseur

Jaarrekening & advies

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.