Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

3 november 2020

Vertraging uitbetaling NOW 2.0 

Het UWV heeft een vertraging opgelopen voor het definitief vaststellen en uitbetalen van de loonsubsidie NOW 2.0. Dit komt doordat het UWV door de coronacrisis diverse regelingen heeft en hierdoor overbelast is geraakt. 

Opening 15 april 2021

Zo wordt op dit moment de NOW 1.0 definitief vastgesteld en bereidt men zich voor op de NOW 3.0. De opening van het vaststellingsloket voor de NOW 2.0 is daarom verschoven van 15 november 2020 naar 15 april 2021.

Restant subsidiebedrag

De vertraging betekent ook dat bedrijven langer moeten wachten op het restant van het subsidiebedrag volgens de NOW 2.0. De NOW 2.0 wordt namelijk uitbetaald via een voorschot van 80% van het te ontvangen bedrag. Werkgevers hebben die 80% al ontvangen. Aangezien de definitieve subsidie later wordt vastgesteld, geldt dit ook voor het restbedrag van 20% en is er langer onduidelijkheid over het definitieve bedrag van NOW 2.0.

Terugvorderen NOW 1.0 vanaf € 500

De minister meldt ook dat bij de definitieve vaststelling van de NOW 1.0-subsidie een doelmatigheidsgrens van € 500 zal worden gehanteerd. Dit betekent dat te veel ontvangen NOW 1.0-subsidie alleen terugbetaald hoeft te worden als het bedrag meer dan € 500 bedraagt.

Let op!
Werkgevers kunnen de definitieve berekening van de NOW 1.0 vanaf 7 oktober aanvragen. Vanaf eind november kan de definitieve verrekening plaats vinden.

Heb jij hulp nodig om de coronacrisis financieel de baas te kunnen blijven? Onze adviseurs helpen je graag. In onze update corona vind je informatie over de nieuwe maatregelen van de overheid voor het bedrijfsleven. Neem gerust contact op als je vragen hebt. 

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
WNT-controle

WNT-controle

Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Private investeerders

Private investeerders

Private investeerders, participatiemaatschappijen en andere bronnen van geld zijn mogelijk een oplossing.
Opzegtermijn langdurig arbeidsongeschikte werknemer

Opzegtermijn langdurig arbeidsongeschikte werknemer

26-04-2021

Hoe zit het met het opzeggen van een contract van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer? Het is van belang om het contract correct op te zeggen. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn. Als je dit niet goed in acht neemt dan moet je alsnog het loon over de niet in acht genomen opzegtermijn vergoeden. Ook al is geen sprake meer van een loondoorbetalingsverplichting.
Vincent Verburg

Vincent Verburg

Belastingadviseur