30 september 2022

Waarschuwing aan zo'n 2.000 ondernemers voor deurwaarder bij TVL-schuld

Van zo’n 2.000 ondernemers die te veel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ontvingen, stuurt RVO binnenkort het dossier naar Het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Het betreft ondernemers die (een deel van) het voorschot moeten terugbetalen en niet reageerden op berichten.

TVL

De tegemoetkoming vaste lasten (TVL) is een subsidieregeling voor ondernemers die tijdens de coronacrisis met aanzienlijk omzetverlies te maken hadden. Deze ondernemers konden een deel van hun vaste lasten vergoed krijgen. De subsidie werd in eerste instantie verstrekt als voorschot van 80%, op basis van een schatting van de omzetdaling.

Terugbetalen

Zodra de definitieve omzetcijfers bekend zijn, kan blijken dat het omzetverlies te royaal of te krap is ingeschat. Het voorschot is dan te hoog of te laag vastgesteld. Is het omzetverlies te royaal ingeschat, dan krijgt men minder nabetaald dan de resterende 20%, of men moet zelfs het voorschot geheel of deels terugbetalen.

Betalingsregelingen

Omdat de RVO begrijpt dat terugbetalen moeilijk kan zijn, zijn er diverse betalingsregelingen mogelijk. Naast de standaardbetalingsregeling kan er zelfs een betalingsregeling op maat worden afgesproken.

Niet reageren betekent deurwaarder

De RVO doet er alles aan om een betalingsregeling mogelijk te maken. Lukt het echter na minimaal zes keer mailen, bellen of brieven sturen niet om hierover contact met de betreffende ondernemer te krijgen, dan wordt de deurwaarder van het CJIB ingeschakeld.

Aanmaning

Het CJIB stuurt eerst een aanmaning, waarna de ondernemer alsnog binnen twee weken een betalingsregeling kan afspreken. Gebeurt dit niet, dan wordt de schuld volledig overgedragen aan het CJIB, die de zaak verder afhandelt. RVO kan dan niets meer voor de ondernemer doen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Terugbetalen TVL
Heb je TVL aangevraagd en ontvangen? Als je jouw omzetverlies daarvoor te hoog hebt ingeschat, moet je mogelijk deze tegemoetkoming over één of meer periodes deels of helemaal terugbetalen. Wat zijn daarvoor de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verder uitgebreid (uitleg)
De TVL is in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen die het hardst worden geraakt door de maatregelen die de overheid neemt om het coronavirus te kunnen beperken. Je kunt hierbij denken aan het noodgedwongen sluiten van de horeca, inperken van bijeenkomsten en negatieve reisadviezen. Heb jij door deze coronamaatregelen moeite met het betalen van jouw vaste lasten? En heb je door de coronacrisis meer dan 30% van je omzet verloren? Lees dan verder.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Ben jij klaar voor een zelfstandige functie waarin jij je expertise voor fiscale advisering kunt laten zien? Bij ons krijg je de kans om een perfecte balans te vinden tussen advies verlenen en nauw contact onderhouden met onze klanten. Wij nodigen je uit om je professionele skills en enthousiasme in te zetten en mee te denken met zowel onze collega's als klanten. 
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Werken vanuit een digitaal pakket, waarbij het klantcontact geen moment uit het oog wordt verloren. Uiteraard!
    Lees verder
    arrow right
    Belastingadviseur
    Ben jij de belastingadviseur die barst van ambitie en klaar is om zijn fiscale kennis naar een hoger niveau te tillen? Streef je naar het bieden van hoogwaardig fiscaal advies en nauwe samenwerking met onze klanten? Bij ons krijg je niet alleen de vrijheid, maar ook de ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen. Kom ons team versterken bij ons kantoor in Zwaagdijk!
    Lees verder
    arrow right
    Daan Vonderbank

    Daan Vonderbank

    Assistent-accountant