Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 april 2022

Terugbetalen TVL

Heb je TVL aangevraagd en ontvangen? Als je jouw omzetverlies daarvoor te hoog hebt ingeschat, moet je mogelijk deze tegemoetkoming over één of meer periodes deels of helemaal terugbetalen. Wat zijn daarvoor de mogelijkheden?

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL is een financiële tegemoetkoming voor de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis een fors omzetverlies hebben geleden, in de regel meer dan 30%. De TVL keert in eerste instantie een voorschot uit van 80% op basis van het verwachte omzetverlies. Pas nadat het definitieve omzetverlies is vastgesteld, vindt ook de definitieve vaststelling van de TVL plaats.

Terugbetalen

Is het definitieve omzetverlies minder dan het geschatte omzetverlies, dan wordt in eerste instantie de teveel ontvangen TVL verrekend met de nog te ontvangen 20%. Bij forsere afwijkingen, dus die meer dan die 20% bedragen, kan het zelfs voorkomen dat de TVL geheel of deels moet worden terugbetaald. Dit kan op een aantal manieren.

Kwijtschelding tot € 500

Moet je een bedrag tot € 500 aan TVL terugbetalen, dan scheldt de RVO jou dit kwijt. Hogere bedragen kunnen op meerdere manieren worden terugbetaald. Ook is een betalingsregeling mogelijk.

Hoe terugbetalen?

Terugbetalen geschiedt in de meeste gevallen ineens. Maar je kunt desgewenst ook terugbetalen in 6, 12, 18 of 24 maandelijkse termijnen. Je kunt dit online regelen. Mocht je toch meer tijd nodig hebben, dan kun je ook een persoonlijke betalingsregeling afspreken. Bij een betalingsregeling betaal je geen rente.

Meerdere periodes terugbetalen?

Moet je voor meer TVL-periodes terugbetalen, dan volgen de terugbetalingen en betalingsregelingen na elkaar. Het is namelijk niet mogelijk de verschillende periodes met elkaar te verrekenen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

TVL? Btw-aangifte bepalend voor omzetverlies

TVL? Btw-aangifte bepalend voor omzetverlies

28-06-2022

Ondernemers die btw berekenen over hun omzet, moeten die btw-aangifte ook gebruiken om het omzetverlies vast te stellen voor de TVL. Het omzetverlies mag niet op basis van andere financiële stukken worden bepaald. Aldus de rechter.
Eindejaarstips 2020

Eindejaarstips 2020

Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Crowdfunding

Crowdfunding

Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.