9 maart 2023

Agro: percelen aangeven in ‘Mijn percelen’

Het is noodzakelijk om ‘Mijn percelen’ bij te werken voordat je de GO invult. Landschapselementen worden als aparte ‘percelen’ toegevoegd. Dit geldt ook voor bufferstroken als je deze apart intekent.

Aanpassen aan BGT-grenzen

Diverse bedrijven hebben de gewaspercelen nog niet aangepast op de BGT-grenzen die RVO hanteert. Speelt dit ook bij jou? Dan is het verstandig eerst jouw gewaspercelen te controleren en zo nodig aan te passen.

Eerst ‘oude’ randen en elementen verwijderen

Moet je perceelsgrenzen aanpassen? Dan sluiten eerder ingevoerde randen en landschapselementen waarschijnlijk niet netjes aan de nieuwe grenzen. Is dat het geval, dan is het advies om deze randen/elementen eerst te verwijderen, vervolgens de perceelsgrenzen aan te passen en daarna weer toe te voegen.

Unieke en herkenbare naamgeving percelen

Voordat je landschapselementen (inclusief sloten) toevoegt, is het verstandig om ieder perceel een unieke naam te geven. De elementen die je daarna toevoegt krijgen dan dezelfde naam. Ons advies is om een ‘tekst’ aan de naam toe te voegen voor de ‘herkenbaarheid’ van het element.

Overnemen landschapselementen en afknippen sloten

Je kunt landschapselementen toevoegen via de nieuwe knop onder het menu ‘Toevoegen’: ‘Overname landschapselementen’. Voeg je een sloot toe? En heb je alleen de helft van de sloot in beheer? Dan kun je de sloot ‘Afknippen op de kadastrale grens’ of ‘Splitsen op de middenlijn’.

Intekenen bufferstrook vanuit kaartlaag

Wil je een bufferstrook apart intekenen? Dan kun je kiezen voor ‘Bewerken perceel’ en daarna ‘Overnemen bufferstrook’.

Vaak intekenen rand overzichtelijker

Heb je percelen met diverse dammen in de sloot? Dat heb je te maken met meerdere afzonderlijke bufferstroken. Als je deze intekent krijg je ‘veel’ extra percelen. Je kunt er ook voor kiezen om een rand, met de juiste breedte, in te tekenen. Dit intekenen van de rand is sowieso aan de orde als je de rand wil inzaaien of als de intekening van RVO volgens jou niet klopt.

Bij het intekenen van sloten en bufferstroken spelen diverse zaken. Raadpleeg jouw adviseur als je hier vagen over hebt.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Zelfstandig assistent-accountant/relatiebeheerder
Voor kantoor Den Burg (Texel) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Je hebt een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy, minimaal 4 jaar relevante werkervaring en affiniteit met automatisering. Je bent klantgericht, een teamspeler en je bent pro-actief. Jij denkt mee met de klant én met je collega's. Jij ziet dat automatisering ontzettend belangrijk is voor de toekomst voor onze branche. Je wilt je als professional blijven ontwikkelen en je ziet jezelf doorgroeien naar een leidinggevende rol.
Lees verder
arrow right
Accountant Hoorn
Ben jij op zoek naar een accountant of adviseur die je kan helpen in elke fase van het ondernemerschap? Dan ben je bij Omnyacc Hoorn aan het juiste adres. Onze accountants kunnen je helpen bij het starten van je onderneming, in de groeifase bij het aantrekken van personeel, arbodienstverlening en verzuim, bij de administratie of fiscale zaken, maar ook bij het overdragen van je bedrijf en je pensioen. Wij doen alles om jou als ondernemer zo goed mogelijk bij te staan. Wil je meer weten over Omnyacc Hoorn? Lees dan snel verder.
Lees verder
arrow right