Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

9 maart 2023

Agro: percelen aangeven in ‘Mijn percelen’

Het is noodzakelijk om ‘Mijn percelen’ bij te werken voordat je de GO invult. Landschapselementen worden als aparte ‘percelen’ toegevoegd. Dit geldt ook voor bufferstroken als je deze apart intekent.

Aanpassen aan BGT-grenzen

Diverse bedrijven hebben de gewaspercelen nog niet aangepast op de BGT-grenzen die RVO hanteert. Speelt dit ook bij jou? Dan is het verstandig eerst jouw gewaspercelen te controleren en zo nodig aan te passen.

Eerst ‘oude’ randen en elementen verwijderen

Moet je perceelsgrenzen aanpassen? Dan sluiten eerder ingevoerde randen en landschapselementen waarschijnlijk niet netjes aan de nieuwe grenzen. Is dat het geval, dan is het advies om deze randen/elementen eerst te verwijderen, vervolgens de perceelsgrenzen aan te passen en daarna weer toe te voegen.

Unieke en herkenbare naamgeving percelen

Voordat je landschapselementen (inclusief sloten) toevoegt, is het verstandig om ieder perceel een unieke naam te geven. De elementen die je daarna toevoegt krijgen dan dezelfde naam. Ons advies is om een ‘tekst’ aan de naam toe te voegen voor de ‘herkenbaarheid’ van het element.

Overnemen landschapselementen en afknippen sloten

Je kunt landschapselementen toevoegen via de nieuwe knop onder het menu ‘Toevoegen’: ‘Overname landschapselementen’. Voeg je een sloot toe? En heb je alleen de helft van de sloot in beheer? Dan kun je de sloot ‘Afknippen op de kadastrale grens’ of ‘Splitsen op de middenlijn’.

Intekenen bufferstrook vanuit kaartlaag

Wil je een bufferstrook apart intekenen? Dan kun je kiezen voor ‘Bewerken perceel’ en daarna ‘Overnemen bufferstrook’.

Vaak intekenen rand overzichtelijker

Heb je percelen met diverse dammen in de sloot? Dat heb je te maken met meerdere afzonderlijke bufferstroken. Als je deze intekent krijg je ‘veel’ extra percelen. Je kunt er ook voor kiezen om een rand, met de juiste breedte, in te tekenen. Dit intekenen van de rand is sowieso aan de orde als je de rand wil inzaaien of als de intekening van RVO volgens jou niet klopt.

Bij het intekenen van sloten en bufferstroken spelen diverse zaken. Raadpleeg jouw adviseur als je hier vagen over hebt.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Rob Schouten

Rob Schouten

Registeraccountant

Mededeling realisatie WBSO 2022 uiterlijk 31 maart indienen

Mededeling realisatie WBSO 2022 uiterlijk 31 maart indienen

16-03-2023

Innovatieve ondernemers die de WBSO voor 2022 hebben aangevraagd en een S&O-verklaring hebben gekregen, moeten uiterlijk 31 maart 2023 de 'mededeling van de realisatie' indienen.
Dashboarding: tijdig bijsturen

Dashboarding: tijdig bijsturen

Met een online dashboard heb je altijd en overal inzichtelijk hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Door de financiële visuele samenvatting zie je dit in één oogopslag. Dit maakt het tijdig bijsturen een stuk makkelijker waardoor je sneller kunt schakelen.
AO/IB

AO/IB

Wil jij jouw organisatie ook beter beheren en sturen? Houdt dan jouw Administratieve Organisatie eens tegen het licht. We voorzien je van tips en adviezen om jouw bedrijfsvoering verder te verbeteren.