9 maart 2023

Agro: oppervlakte ‘mest’ corrigeren voor bufferstrook

In de GO moet je per perceel ‘perceelsgebonden informatie’ invullen. Een onderdeel hiervan is de ‘Opgegeven oppervlakte Mest’.

Geen mestplaatsingsruimte op bufferstrook

Een bufferstrook mag je niet meetellen voor de mestplaatsingsruimte op jouw bedrijf. Om deze reden telt een bufferstrook niet mee bij de oppervlakte ‘mest’. Dit moet je zelf aangeven in de GO.

Bufferstrook onderdeel van perceel

Teken je een bufferstrook niet apart in? Dan is de bufferstrook een onderdeel van het perceel en telt daardoor mee bij de totale oppervlakte (‘Voorgestelde oppervlakte Mest’). In deze situatie moet je jouw ‘Opgegeven oppervlakte Mest’ corrigeren voor de ‘Oppervlakte bufferstroken’.

Let op bij aanpassingen bufferstrook

Ben je het niet eens met de breedte van de bufferstrook die in ‘Mijn percelen’ wordt getoond? Dan mag je uitgaan van de feitelijke situatie. Je corrigeert dan de oppervlakte ‘mest’ met deze (feitelijke) oppervlakte. Je kunt dan niet uitgaan van de in de GO aangegeven ‘Oppervlakte bufferstroken’.

Corrigeer de oppervlakte mest voor aanwezige bufferstroken. Let op als je een andere breedte hanteert dan is opgenomen in de kaartlaag bufferstroken in ‘Mijn percelen’.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Simon Verduin

Simon Verduin

Accountant

Update lonenspecial 2021
In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Stage samenstelpraktijk
Ben jij op zoek naar een stage waarin je niet alleen je kennis toepast, maar ook echt groeit in het vak? Dan is ons kantoor in Den Helder de plek voor jou! Tijdens deze stage doe je waardevolle ervaring op in de samenstelpraktijk en werk je met de nieuwste digitale tools. Zo ontwikkel je zowel je vakinhoudelijke als je digitale skills allemaal in één stage.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2025: subsidies en tegemoetkomingen
De Subsidieregeling praktijkleren biedt werkgevers een vergoeding voor de kosten van loon of begeleiding van een leerling, student, promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). Deze regeling heeft als doel om personeel goed op te leiden en zo beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.
Lees verder
arrow right
Wanneer is een werkgever inhoudingsplichtig voor fooien?
In sommige sectoren, zoals de horeca, vormen fooien een normaal onderdeel van het salaris van medewerkers. Is een werkgever ook verplicht om belasting te innen over deze fooien?
Lees verder
arrow right