9 maart 2023

Agro: oppervlakte ‘mest’ corrigeren voor bufferstrook

In de GO moet je per perceel ‘perceelsgebonden informatie’ invullen. Een onderdeel hiervan is de ‘Opgegeven oppervlakte Mest’.

Geen mestplaatsingsruimte op bufferstrook

Een bufferstrook mag je niet meetellen voor de mestplaatsingsruimte op jouw bedrijf. Om deze reden telt een bufferstrook niet mee bij de oppervlakte ‘mest’. Dit moet je zelf aangeven in de GO.

Bufferstrook onderdeel van perceel

Teken je een bufferstrook niet apart in? Dan is de bufferstrook een onderdeel van het perceel en telt daardoor mee bij de totale oppervlakte (‘Voorgestelde oppervlakte Mest’). In deze situatie moet je jouw ‘Opgegeven oppervlakte Mest’ corrigeren voor de ‘Oppervlakte bufferstroken’.

Let op bij aanpassingen bufferstrook

Ben je het niet eens met de breedte van de bufferstrook die in ‘Mijn percelen’ wordt getoond? Dan mag je uitgaan van de feitelijke situatie. Je corrigeert dan de oppervlakte ‘mest’ met deze (feitelijke) oppervlakte. Je kunt dan niet uitgaan van de in de GO aangegeven ‘Oppervlakte bufferstroken’.

Corrigeer de oppervlakte mest voor aanwezige bufferstroken. Let op als je een andere breedte hanteert dan is opgenomen in de kaartlaag bufferstroken in ‘Mijn percelen’.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Junior Aangiftemedewerker
Belastingadviseur Vincent gaat je alle fijne kneepjes van het vak leren. Zo draag jij actief bij aan de ontwikkeling van de fiscale praktijk.
Lees verder
arrow right
Pensioen ondernemer
Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Lees verder
arrow right