9 maart 2023

Agro: oppervlakte ‘mest’ corrigeren voor bufferstrook

In de GO moet je per perceel ‘perceelsgebonden informatie’ invullen. Een onderdeel hiervan is de ‘Opgegeven oppervlakte Mest’.

Geen mestplaatsingsruimte op bufferstrook

Een bufferstrook mag je niet meetellen voor de mestplaatsingsruimte op jouw bedrijf. Om deze reden telt een bufferstrook niet mee bij de oppervlakte ‘mest’. Dit moet je zelf aangeven in de GO.

Bufferstrook onderdeel van perceel

Teken je een bufferstrook niet apart in? Dan is de bufferstrook een onderdeel van het perceel en telt daardoor mee bij de totale oppervlakte (‘Voorgestelde oppervlakte Mest’). In deze situatie moet je jouw ‘Opgegeven oppervlakte Mest’ corrigeren voor de ‘Oppervlakte bufferstroken’.

Let op bij aanpassingen bufferstrook

Ben je het niet eens met de breedte van de bufferstrook die in ‘Mijn percelen’ wordt getoond? Dan mag je uitgaan van de feitelijke situatie. Je corrigeert dan de oppervlakte ‘mest’ met deze (feitelijke) oppervlakte. Je kunt dan niet uitgaan van de in de GO aangegeven ‘Oppervlakte bufferstroken’.

Corrigeer de oppervlakte mest voor aanwezige bufferstroken. Let op als je een andere breedte hanteert dan is opgenomen in de kaartlaag bufferstroken in ‘Mijn percelen’.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Ondernemingsrecht
Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Lees verder
arrow right
Accountant
Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
Lees verder
arrow right
Het juiste gebruik van btw-nummers
Ondernemers ontvangen tegenwoordig van de Belastingdienst twee verschillende btw-nummers: een omzetbelastingnummer en een btw-identificatienummer (btw-id). Het is belangrijk om bij communicatie en verificatie van je klanten altijd het correcte nummer te gebruiken, aangezien dit in de praktijk regelmatig fout gaat.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2024: Vervoer
Wat verandert er in 2024 op het gebied van vervoer? De bijtelling voor nieuwe auto's met een CO2-uitstoot van meer dan 0 gram per kilometer blijft gehandhaafd op 22%. Ook de bijtelling voor elektrische auto’s blijft gelijk. De reiskostenvergoedingen worden dit jaar verruimd. Als laatste zijn werkgevers met 100 of meer werknemers vanaf 1 juli 2024 verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers.
Lees verder
arrow right