3 mei 2021

Corona: 6 mei nieuwe aanvraagronde NOW 

Heb je als werkgever een omzetverlies van minstens 20%? Vanaf 6 mei kun je bij het UWV een aanvraag indienen voor nieuwe NOW-steun. Het gaat hierbij om de maanden april tot en met juni 2021.

Tegemoetkoming NOW

De tegemoetkoming volgens de NOW vergoedt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij minder omzetverlies wordt ook de tegemoetkoming evenredig afgebouwd.

Nieuwe aanvraagperiode

De nieuwe aanvraagperiode vanaf 6 mei loopt tot en met 30 juni. Na jouw aanvraag krijg je op basis van het geschatte omzetverlies een voorschot van 80%. Dit wordt in drie keer, verspreid over drie maanden, uitbetaald. Het eerste voorschot ontvang je binnen 2 tot 4 weken na jouw aanvraag.

Definitieve vaststelling

Vanaf 31 januari 2022 start de aanvraagperiode voor de definitieve vaststelling. De definitieve tegemoetkoming wordt op basis van het werkelijke omzetverlies vastgesteld. Heb je te veel NOW ontvangen, dan moet je het te veel ontvangen bedrag terugbetalen.

Daling loonsom

Jouw loonsom mag, net als bij de twee voorgaande tegemoetkomingen, met maximaal 10% dalen ten opzichte van juni 2020 zonder dat dit leidt tot een verlaging van de NOW. Bij een verdergaande daling volgt wel een vermindering.

Heb je vragen over de NOW of een andere coronasteunmaatregel vanuit de overheid? Onze adviseurs adviseren je graag. Leg ons gerust jouw situatie voor. Neem hiervoor contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
Digitaal NOW-betalingsregeling regelen
Heb je als ondernemer teveel NOW-subsidie ontvangen? Dan zul je dit terug moeten betalen. Je kunt hiervoor digitaal een betalingsregeling treffen.
Lees verder
arrow right
Voordelen loonkosten
In dit nieuwsartikel gaan we in op de tegemoetkomingen in de loonkosten vanuit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). De tegemoetkomingen zijn er onder voorwaarden voor bepaalde groepen werknemers. Er zijn verschillende vormen: de loonkostenvoordelen en de lage-inkomensvoordelen. Hoe zit dit precies?
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Aanpassingen in de kavelruilvrijstelling
Het kabinet streeft ernaar het onbedoelde gebruik van de huidige kavelruilvrijstelling te beperken en plant dit te doen door middel van een wetsvoorstel. Dit voorstel zal binnenkort worden voorgelegd voor reacties via een internetconsultatie, waarbij belanghebbenden de kans krijgen om te reageren.
Lees verder
arrow right