30 november 2020

Corona: steun voor cultuursector 

Om de cultuursector financieel verder te kunnen ondersteunen vanwege de coronacrisis komt er een extra steunpakket. Dit is het tweede steunpakket voor de sector en richt zich op de makers in de branche.

Extra steunpakket

De sector heeft, net als overige ondernemers, ook recht op de normale steunmaatregelen voor ondernemers, zoals NOW, TVL en Tozo. Het extra steunpakket is dan ook specifiek op de sector gericht.

Verlenging

Met het steunpakket worden onder meer de maatregelen uit het eerste steunpakket verlengd. Hiermee is zo’n € 200 miljoen gemoeid. Dit wordt onder andere besteed aan instellingen en festivals die meerjarige financiering krijgen via de Rijkscultuurfondsen.

Nieuwe steunmaatregelen

Daarnaast is er bijna € 300 miljoen beschikbaar voor nieuwe maatregelen. Zo is er € 150 miljoen uitgetrokken om gemeenten in staat te stellen om de lokale culturele infrastructuur te ondersteunen.

Vrije theaterproducenten

Er komt ook € 40 miljoen steun beschikbaar voor vrije theaterproducenten. Deze steun is bedoeld om gemaakte kosten deels te compenseren, op voorwaarde dat men ook weer opnieuw investeert in producties voor het seizoen 2021-2022.

Divers pakket

Het pakket aan nieuwe steunmaatregelen is erg divers. Zo komt er ruim € 6 miljoen beschikbaar voor het Filmfonds, komt er € 15 miljoen extra voor de leenfaciliteit bij Cultuur+Ondernemen en is er € 400.000 beschikbaar voor het Nationaal Theaterweekend.

Heb je vragen over de coronamaatregelen van de overheid? Of heb je andere vragen waar je het antwoord niet op weet? Laat het ons gerust weten. Wij kunnen jou bijstaan in alle fases van het ondernemerschap. Neem gerust contact met ons op.

Sem Biezen

Sem Biezen

Beginnend assistent-accountant

Duurzame inzetbaarheid/verzuim
Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder
Omnyacc Leeuwarden is sterk aan het groeien, waardoor de uitdagingen blijven komen. Ontwikkeling is een dagelijks onderdeel van jouw werkdag.
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2020
Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right