4 april 2022

Deadline NOW-aanvraag 

Wil je een tegemoetkoming in de loonkosten (NOW) aanvragen? De voorlopig laatste tegemoetkoming in de loonkosten kun je nog tot en met 13 april 2022 indienen bij het UWV. Deze aanvraag betreft de periode januari tot en met maart 2022.

NOW

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemers die te maken hebben met een omzetdaling. Deze vooralsnog laatste NOW gaat uit van een minimaal omzetverlies van 20% en een maximaal omzetverlies van 90%.

De NOW kent een vergoeding van 85% van de aan de omzet gerelateerde loonkosten. Die kan dus maximaal 90% x 85% = 76,5% bedragen.

Op basis van loonsom oktober 2021

De tegemoetkoming is gebaseerd op jouw loonsom in oktober 2021. De loonsom voor de periode januari tot en met maart 2022 mag met maximaal 15% dalen ten opzichte van de loonsom in oktober 2021 zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming.

Opslag 30%

De NOW kent voor deze periode, dus van 1 januari tot en met 31 maart 2022, een opslag op de loonkosten van 30%. Deze opslag is voor loongerelateerde kosten, zoals vakantiegeld.

Aanvragen

Aanvragen van de NOW moet via het UWV. Hiervoor kun je gebruikmaken van eHerkenning, maar dit is niet verplicht.

Voorschot

Ook nu krijg je na jouw aanvraag eerst een voorschot van 80% van de tegemoetkoming op basis van het geschatte omzetverlies. Schat jouw omzetverlies zo goed mogelijk, want als je te royaal schat moet je achteraf wellicht de tegemoetkoming helemaal of gedeeltelijk terugbetalen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

NOW: deadline definitieve berekening
Heb je als werkgever voor juni t/m september 2020 de loonsubsidie NOW aangevraagd? Dan dien je vóór 1 april 2022 een definitieve berekening aan te vragen. Gebeurt dit niet, dan moet de volledige tegemoetkoming voor die periode worden terugbetaald.
Lees verder
arrow right
Aftrekbaarheid van boetes en dwangsommen
Boetes en dwangsommen kunnen niet worden afgetrokken van de winst, inclusief de bijbehorende kosten. Om de onduidelijkheid hieromtrent in de praktijk aan te pakken, heeft de Belastingdienst verduidelijkingen gegeven over de beperkingen in aftrekbaarheid.
Lees verder
arrow right
Is bijtelling mogelijk zonder dat de werkgever de auto bezit?
Indien iemand een auto van de zaak ter beschikking heeft, wordt hij of zij geconfronteerd met de bekende bijtelling. Het is niet noodzakelijk dat de ter beschikking gestelde auto eigendom is van de werkgever. Deze uitspraak is gedaan door de rechtbank Noord-Holland.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word onderdeel van ons team, waar klantgerichtheid en kwaliteit voorop staat. Als belastingadviseur ben je niet alleen sparringpartner voor klanten, maar ook voor collega's. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door de interne en externe trainingen. Met jouw proactieve houding ben jij klaar om bij te dragen aan ons succesvolle kantoor. 
Lees verder
arrow right
HRM-workshops Schagen
Op donderdag 4 april en dinsdag 9 april verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom het aannemen, stimuleren en behouden van werknemers.
Lees verder
arrow right