Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

21 december 2020

Corona: meer duidelijkheid steunmaatregelen door lockdown

Maandag 14 december heeft het kabinet de harde lockdown aangekondigd. Dit betekent dat alle niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten t/m in ieder geval 19 januari. Om de ondernemers tegemoet te komen zijn er een aantal extra financiële maatregelen opgezet. Ondertussen is hier meer duidelijkheid over. We zetten de belangrijkste op een rij.

Reiskostenvergoeding verlengd

Werknemers die thuiswerken vanwege corona, kunnen in ieder geval tot 1 februari 2021 een vaste onbelaste reiskostenvergoeding blijven ontvangen. Dit ondanks het feit dat de werknemer vanwege het thuiswerk geen reiskosten maakt. Deze regeling zou eigenlijk per 1 januari 2021 stoppen.

Let op!

Voorwaarde is ook nu dat de reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 was toegekend. Het kabinet bekijkt in januari hoe het na 1 februari 2021 met onbelaste reiskostenvergoedingen omgaat.

Omvang voorraadvergoeding

Winkeliers die door de lockdown verplicht gesloten zijn en hierdoor met een onverkoopbare voorraad zitten opgescheept, krijgen hiervoor compensatie. Voorwaarde is dat er een minimaal omzetverlies van 30% moet zijn. De minimale compensatie bedraagt 2,8% van het omzetverlies. De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 20.160.

De tegemoetkoming is onbelast voor de winstbelasting, komt bovenop de TVL en wordt vanaf half januari 2021 uitbetaald.

Uitstel aflossen Tozo-leningen

Ondernemers die in het kader van de Tozo een lening hebben afgesloten voor bedrijfskapitaal, hoeven die pas vanaf 1 juli 2021 af te lossen. Dit is zes maanden later dan oorspronkelijk gepland. In die zes maanden wordt ook geen rente opgebouwd. Daarnaast wordt de aflossingstermijn met een half jaar verlengd naar 3,5 jaar.

Tot slot

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over jouw onderneming en de coronacrisis. Heb je vragen over één van de bovenstaande steunmaatregelen? Wij doen er alles aan om jou bij te staan. Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk! Wil je meer weten over de corona steunmaatregelen? Kijk dan in ons coronadossier.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 3 mei

Coronadossier: update 3 mei

03-05-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Arie de Jong

Arie de Jong

Belastingadviseur

Gwenda Nielen

Gwenda Nielen

Salarisadviseur

Btw terugvragen zonnepanelen vóór 1 juli 2021

Btw terugvragen zonnepanelen vóór 1 juli 2021

04-05-2021

Heb je als particulier zonnepanelen op je huis en de btw nog niet teruggevraagd? Zorg dan dat je vóór 1 juli de btw hebt teruggevraagd. Doe je dat niet, dan loop je het risico de btw niet meer terug te krijgen van de Belastingdienst.
Is geruisloos doorschuiven verhuurde onderneming mogelijk?

Is geruisloos doorschuiven verhuurde onderneming mogelijk?

15-04-2021

Ben je een ondernemer in de inkomstenbelasting en wil je overstappen naar een bv? Dan moet je met de fiscus afrekenen over de aanwezige reserves en boekwinsten. Door dit geruisloos door te schuiven kun je dit onder voorwaarden voorkomen. Maar hoe werkt dit bij een verhuurde onderneming? 
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.