Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 augustus 2021

Technische problemen bij vaststellen TVL?

Ervaar je technische problemen bij het vaststellen van het werkelijke omzetverlies voor de tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL)? De RVO heeft op de site tips gepubliceerd hoe je hier het beste mee om kunt gaan. 

TVL

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die vanwege de coronacrisis een lagere omzet van minstens 30% realiseren. De TVL bedraagt op dit moment maximaal 100% van de berekende vaste lasten. Die worden gebaseerd op basis van branchecijfers.

Vaststellen

Na de aanvraag krijgt de ondernemer een voorschot op basis van het geschatte omzetverlies. Ruim na afloop van de periode moet het definitieve omzetverlies aan de RVO worden doorgegeven, de zogenaamde vaststelling.

Problemen

Bij het vaststellen van de aanvraag of wanneer ondernemers aanvullende gegevens willen doorgeven, kunnen technische problemen optreden. Volgens RVO kunnen die veelal eenvoudig worden opgelost, bijvoorbeeld door een andere browser te gebruiken. RVO adviseert voor de aanvraag Chrome te gebruiken.

Scrollen

Soms blijkt het niet mogelijk om in het formulier te scrollen. Soms is het al voldoende de pagina te verversen, maar RVO geeft ook andere oplossingen voor dit probleem.

Nog niet klaar maar taak verdwenen

Ook komt het voor dat ondernemers nog niet klaar zijn met hun aanvraag maar dat de taak verdwenen is. Bijvoorbeeld als men tijdens het indienen van de vaststelling de browser sluit of als deze vastloopt. Dan is de taak tijdelijk niet meer beschikbaar en wordt tijdelijk vergrendeld. Na een uur moet de taak weer beschikbaar zijn.

Meer info en mogelijkheden om technische problemen op te lossen, tref je aan op rvo.nl.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Vaststellingsverzoek TVL Q1 2021

Vaststellingsverzoek TVL Q1 2021

02-08-2021

Heb je de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd voor het eerste kwartaal van 2021? In de eerste week van augustus ontvang je van RVO een e-mail om een vaststellingsverzoek in te dienen met de werkelijke omzetcijfers.
TVL: vaststelling Q4 verlengd

TVL: vaststelling Q4 verlengd

05-07-2021

Heb je de TVL aangevraagd voor het vierde kwartaal van 2020 (oktober t/m december)? Dan heb je twee maanden langer de tijd om de definitieve omzetdaling door te geven aan de RVO. De gegevens moeten vóór 1 september van dit jaar worden aangeleverd in plaats van 1 juli.
Lonenspecial 2021

Lonenspecial 2021

Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Hoe zit het met neveninkomsten?

Hoe zit het met neveninkomsten?

08-11-2021

Uit een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag blijkt dat een als je verlies uit neveninkomsten hebt en de inspecteur deze accepteert, hij daar niet voor latere jaren aan gebonden is.
Financiële administratie

Financiële administratie

Het digitaliseren van jouw financiële administratie levert inzicht en tijd op. Wil jij ook 24/7 inzicht in jouw cijfers? Wij helpen je graag.