Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 augustus 2021

Vaststellingsverzoek TVL Q1 2021 

Heb je de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd voor het eerste kwartaal van 2021? In de eerste week van augustus ontvang je van RVO een e-mail om een vaststellingsverzoek in te dienen met de werkelijke omzetcijfers.

TVL eerste kwartaal 2021

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die vanwege corona met een omzetverlies van minstens 30% te maken hebben. Van de vaste lasten wordt in het eerste kwartaal 2021, afhankelijk van het omzetverlies, 85% gecompenseerd. Bij bijvoorbeeld 50% omzetverlies, wordt dus 50% x 85% van de vaste lasten gecompenseerd.

Let op!

De vaste lasten worden berekend op basis van branchecijfers en niet op basis van de werkelijke vaste lasten.

Voorschot

De TVL wordt in eerste instantie uitgekeerd op basis van een voorschot van 80% van het geschatte omzetverlies. Pas als het definitieve omzetverlies bekend is, kan de werkelijke hoogte van de TVL worden bepaald. Daarom moeten ondernemers het werkelijke omzetverlies vóór 1 oktober van dit jaar doorgeven.

Deadline vaststelling TVL vierde kwartaal 2020 opgeschort

De deadline voor de vaststelling van de TVL over het vierde kwartaal van 2020 is opgeschort en verschoven naar 1 september 2021. Oorspronkelijk moest de werkelijke omzet over het vierde kwartaal van 2020 vóór 1 juli van dit jaar worden doorgegeven, maar dit wordt nu dus vóór 1 september zodat ondernemers hiervoor twee maanden extra de tijd hebben.

Betalingsregeling

Als ondernemers het omzetverlies te hoog hebben ingeschat, moet mogelijk te veel ontvangen TVL worden terugbetaald. Wanneer dit moeilijkheden oplevert, kan hiervoor met de RVO een betalingsregeling worden afgesproken. Deze is renteloos.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
TVL: vaststelling Q4 verlengd

TVL: vaststelling Q4 verlengd

05-07-2021

Heb je de TVL aangevraagd voor het vierde kwartaal van 2020 (oktober t/m december)? Dan heb je twee maanden langer de tijd om de definitieve omzetdaling door te geven aan de RVO. De gegevens moeten vóór 1 september van dit jaar worden aangeleverd in plaats van 1 juli.
TVL: afwijking SBI-code mogelijk (Q4 2020)

TVL: afwijking SBI-code mogelijk (Q4 2020)

30-06-2021

Kamp je als ondernemer vanwege corona of door andere redenen met omzetverlies? Dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL). De omvang van de tegemoetkoming is mede afhankelijk van de SBI-code. Voor Q4 van 2020 van de TVL kun je een verzoek indienen tot afwijking van jouw SBI-code als deze afwijken van jouw hoofdactiviteiten.
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.