8 september 2020

TVL-regeling aanvragen recreatieve vliegsector mogelijk

Voor de recreatieve vliegsector is het ook mogelijk de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aan te vragen. Deze sector is nu ook toegevoegd aan de lijst met SBI-codes, zoals ballonvaarders en instructeurs en verhuurders van sportvliegtuigjes.

Aanvragen TVL

Ondernemers kunnen de TVL tot en met 30 oktober 17.00 uur aanvragen. Dit kan een ondernemer ook door een intermediair zoals een accountant laten verzorgen. Deze kan de TVL vanaf 1 september 2020 voor de ondernemer aanvragen. Dit moet met behulp van eHerkenning.

TVL

De TVL biedt dekking voor maximaal 50% van de vaste lasten van een ondernemer die door de coronacrisis minstens 30% van zijn omzet is kwijtgeraakt. Het omzetverlies wordt gemeten over de maanden juni tot en met september. De TVL bedraagt maximaal € 50.000.

Voorwaarden

Voor de TVL gelden wel aanvullende voorwaarden. Belangrijk is dat de vaste lasten in de periode juni tot en met september minstens € 4.000 bedragen. Ook is de TVL alleen weggelegd voor het mkb. Dit betekent onder meer dat u minder dan 250 werknemers in dienst heeft. Deeltijdwerkers worden naar rato meegeteld.

Vaste lasten

Voor de berekening van de TVL gaat men niet uit van de werkelijke vaste lasten, maar van branchegegevens die bekend zijn bij het CBS. Deze kunnen dus afwijken van de vaste lasten van de individuele ondernemer.

Heb je vragen over de TVL of andere corona steunmaatregelen? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact met ons op. 

Belastingdienst verduidelijkt aftrek hypotheekrente bij tijdelijke verhuur
De aftrek van hypotheekrente op je eigen woning is onderhevig aan strenge voorwaarden. Vanwege talrijke wijzigingen in de loop der jaren zijn deze voorwaarden ook buitengewoon ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst verduidelijking gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in het geval dat iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.
Lees verder
arrow right
Echtscheiding
Onze juristen kunnen je begeleiden in het scheidingstraject en helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
Lees verder
arrow right
Subsidies
Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
25 tips HRM-beleid
25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
Lees verder
arrow right