Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

8 september 2020

TVL-regeling aanvragen recreatieve vliegsector mogelijk

Voor de recreatieve vliegsector is het ook mogelijk de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aan te vragen. Deze sector is nu ook toegevoegd aan de lijst met SBI-codes, zoals ballonvaarders en instructeurs en verhuurders van sportvliegtuigjes.

Aanvragen TVL

Ondernemers kunnen de TVL tot en met 30 oktober 17.00 uur aanvragen. Dit kan een ondernemer ook door een intermediair zoals een accountant laten verzorgen. Deze kan de TVL vanaf 1 september 2020 voor de ondernemer aanvragen. Dit moet met behulp van eHerkenning.

TVL

De TVL biedt dekking voor maximaal 50% van de vaste lasten van een ondernemer die door de coronacrisis minstens 30% van zijn omzet is kwijtgeraakt. Het omzetverlies wordt gemeten over de maanden juni tot en met september. De TVL bedraagt maximaal € 50.000.

Voorwaarden

Voor de TVL gelden wel aanvullende voorwaarden. Belangrijk is dat de vaste lasten in de periode juni tot en met september minstens € 4.000 bedragen. Ook is de TVL alleen weggelegd voor het mkb. Dit betekent onder meer dat u minder dan 250 werknemers in dienst heeft. Deeltijdwerkers worden naar rato meegeteld.

Vaste lasten

Voor de berekening van de TVL gaat men niet uit van de werkelijke vaste lasten, maar van branchegegevens die bekend zijn bij het CBS. Deze kunnen dus afwijken van de vaste lasten van de individuele ondernemer.

Heb je vragen over de TVL of andere corona steunmaatregelen? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact met ons op. 

Btw-vraagstukken

Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 

Vakantiewoning en fiscus 2020

15-09-2020

Ben jij van plan om een vakantiewoning aan te kopen? Je krijgt dan te maken met fiscale vraagstukken. Hoe zit het met de aankoop en het gebruik van de vakantiewoning? Denk aan inkomstenbelasting en onroerendezaakbelasting en mogelijk ook overdrachtsbelasting, omzetbelasting en forensenbelasting.

Assistent-account met gevoel voor automatisering

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie

Verminderde toeslagen door transitievergoeding

15-09-2020

Moet jij een werknemer een transitievergoeding uitbetalen? Wijs jouw werknemer dan op de consequenties voor eventuele toeslagen. Werknemers die na ontslag een transitievergoeding krijgen, ontvangen namelijk vaak minder hoge toeslagen. Na Kamervragen heeft Staatssecretaris van Huffelen van Financiën aangegeven dat hij dit niet ongewenst vindt.

Gido Overgoor

Assistent-accountant

Pensioen ondernemer

Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!