11 december 2023

Agro: Opnieuw rekenen met ecoregeling 2024

De eco-regeling wordt op diverse onderdelen aangepast. Dit betekent dat je voor het jaar 2024 opnieuw moet nagaan of jij aan de instapeis kunt voldoen en in welke klasse jij terecht kunt komen.

Instapeis aangescherpt

Om aan de eco-regeling mee te kunnen doen moet je in 2024 meer punten scoren op de thema’s ‘Landschap’ en ‘Biodiversiteit’.

Wijzigingen eco-activiteiten

Voor 2024 gelden nieuwe eco-activiteiten t.a.v. precisielandbouw. Daarnaast zijn enkele eco-activiteiten aangepast, met name bij ‘weidegang’ (fors meer uren!) en ‘biologische bestrijding’. Verder zijn bij diverse eco-activiteiten nu meer gewassen toegestaan.

Punten en waarden eco-activiteiten

Van enkele eco-activiteiten zijn de waarden verhoogd (‘weidegang’ en ‘vezelgewas’) of verlaagd (‘heg/haag/struweel’). Bij ‘biologische bestrijding’ zijn de punten iets gewijzigd.

Let op!

De eco-regeling wordt op diverse punten aangepast. Voor 2024 is het van belang om opnieuw een berekening te maken.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Agro: Wat te doen eind 2023, begin 2024?
Traditioneel kun je tegen het einde van het jaar bepaalde zaken nog melden of moet je in het nieuwe jaar bepaalde activiteiten oppakken. Wat speelt, in het kader van de mestregelgeving, rondom de jaarwisseling?
Lees verder
arrow right
Agro: Planning uitbetaling GLB-subsidies 2023
Onlangs is bekend geworden dat circa 95% van de aanvragers een deel van de basispremie ontvangt in december 2023. De eco-premie kun je pas in het voorjaar van 2024 tegemoet zien. De bedragen zullen echter wel fors lager zijn dan eerder is aangekondigd.
Lees verder
arrow right
Pensioen ondernemer
Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!
Lees verder
arrow right
Zelfstandig assistent accountant controlepraktijk
Vanuit Omnyacc in Control richten we ons met het team op de assurance werkzaamheden. Door een groeiend klantenbestand richten we ons op versterking binnen het team. Ben jij zelfstandig en klantgericht en heb je de ambitie om door te groeien? Ben je daarnaast op zoek naar een combinatie van controlewerkzaamheden, adviesopdrachten en managementondersteuning? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Duidelijkheid over investeringen en uitgaven voor ANBI's
Organisaties die als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's) worden erkend, kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van verschillende fiscale voordelen. Een van deze voorwaarden is het bestedingscriterium, wat inhoudt dat een ANBI niet meer vermogen mag hebben dan strikt noodzakelijk is voor het uitvoeren van haar activiteiten als ANBI.
Lees verder
arrow right