Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

21 juli 2021

Uitbreiding subsidieregeling evenementen 

Er komt een tijdelijke uitbreiding op de subsidieregeling voor de evenementenbranche. Door de uitbreiding kun je een vergoeding van 100% van de kosten krijgen als een evenement vanwege corona moet worden afgelast.

Subsidie

Omdat het vanwege corona twijfelachtig is of evenementen mogen doorgaan en onder welke voorwaarden, is er een subsidie beschikbaar voor evenementen die verplicht moeten worden afgelast. Dit betreft tot 14 augustus onder andere evenementen waarbij de bezoeker niet beschikt over een vaste zitplaats.

Verhoging subsidie tot 100%

De subsidie kent een maximum van 80% van de kosten, met een aanvulling tot 100% als lening. De terugbetaling van deze aanvulling vervalt voor evenementen in de periode van 10 juli tot en met 3 september 2021.

Verlenging aanvraagperiode

Ook de aanvraagperiode voor de subsidie wordt verlengd. Organisatoren kunnen een aanvraag indienen tot drie weken na inwerkingtreding van de uitbreiding van de garantieregeling, óf indien dat later is, tot drie weken voor de geplande evenementdatum.

Eerder georganiseerd

Voor de verruimde subsidie geldt dat eenzelfde evenement minstens één keer eerder moet zijn georganiseerd. Oorspronkelijk moest dit minimaal twee keer zijn.

Welke kosten zijn gedekt?

De gedekte kosten zijn bijvoorbeeld die van onderaannemers en leveranciers. Zoals voor de opbouw van tribunes, security en technische voorzieningen. Aanbetalingen voor artiesten van buiten de EU worden daarnaast toegevoegd aan de subsidiabele kosten en vallen daarmee onder de oorspronkelijke regeling die loopt van 1 juli t/m 31 december.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus

Coronadossier: update 26 augustus

26-08-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Evenementensubsidie aanvragen tot en met 30 september

Evenementensubsidie aanvragen tot en met 30 september

22-06-2021

Veel evenementen zijn door corona geannuleerd. Daar kunnen organisatoren nu evenementensubsidie voor aanvragen. Dit kan uiterlijk tot 30 september. De subsidie betreft evenementen die tussen 1 juli en 31 december 2021 plaatsvinden.

Digitaal cultureel event? Hoog btw-tarief

Digitaal cultureel event? Hoog btw-tarief

29-06-2021

Door de coronacrisis hebben fysieke evenementen plaatsgemaakt voor digitale varianten. Zo ook voor culturele evenementen. Je kunt hierbij denken aan theatervoorstellingen en festivals. Het verlenen van toegang tot fysieke culturele evenementen is belast tegen het lage btw-tarief van 9%, maar dat geldt niet voor de digitale vervanging ervan. Daar geldt het hoge tarief van 21%.
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?

Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?

Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.