Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

29 augustus 2022

Agro: aanmelden nieuw GLB voor 31 januari

Het nieuwe GLB treedt in werking op 1 januari 2023. Wil je GLB-subsidies 2023 ontvangen? Meld dan jouw bedrijf uiterlijk 31 januari 2023 aan bij RVO. Dit geldt ook als je alleen de basispremie wilt ontvangen.

Stand van zaken GLB 2023-2027

Voor jouw bouwplan van 2023 is het van belang om rekening te houden met het nieuwe GLB. Echter, nog niet alle regels voor het GLB zijn bekend. De GLB-regels worden opgenomen in het Nationaal Strategisch Plan (NSP). Naar verwachting is het NSP in oktober definitief. Onlangs heeft RVO wel de procedure rondom het aanvragen van GLB-subsidies bekend gemaakt.

Vooraf aanmelden verplicht

Je meldt jouw bedrijf uiterlijk 31 januari 2023 aan bij RVO als je één of meer van de volgende subsidies wilt ontvangen:

 • Basispremie
 • Extra betaling voor de eerste 40 hectare
 • Toeslag Jonge landbouwers
 • Vergoeding vanuit de eco-regeling
 • Subsidie voor Zeldzame landbouwhuisdieren

Procedure van aanvraag tot uitbetaling

Je kunt een aanmelding indienen vanaf 1 december 2022 t/m 31 januari 2023. Bij deze aanmelding geef je het voorlopige bouwplan door. Ook moet je aangeven of en welke eco-activiteiten je van plan bent om uit te voeren.

Opgave indienen op 15 mei

Uiterlijk 15 mei 2023 moet je, zoals nu ook gebruikelijk, de Gecombineerde opgave indienen. Je geeft dan jouw definitieve bouwplan door. Daarnaast moet je (nogmaals) de eco-activiteiten doorgeven die je voor de eco-regeling wilt toepassen.

Definitieve aanvraag

In de periode van 15 oktober t/m 30 november 2023 kun je de GLB-subsidies definitief aanvragen. Onder voorwaarden mag je bij deze aanvraag afwijken van de opgave op 15 mei. Dit geldt met name voor de toegepaste eco-activiteiten.

Let op!

De ‘GLB-procedure’ is anders dan je gewend bent. Meld je tijdig aan om geen GLB-subsidies mis te lopen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Accountant RA

Accountant RA

 • Heerhugowaard
 • 32-40 uur
 • RA opleiding
Assistent-accountant

Assistent-accountant

 • Schagen
 • 32-40 uur
 • HBO Accountancy/Finance & Control
Factoring

Factoring

Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 
Lonenspecial 2022

Lonenspecial 2022

Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Wlz nacalculatie

Wlz nacalculatie

Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.