1 februari 2021

Agro: maisteelt uiterlijk 15 februari melden

Ben je als agrarisch ondernemer van plan om mais te gaan telen op zand- of lössgrond? Zorg dat je jouw maispercelen uiterlijk 15 februari hebt aangemeld bij RVO. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dit dan zo spoedig mogelijk, anders is mais telen niet toegestaan!

Aanmelden RVO

Het aanmelden van een maisperceel kun je doen via mijn.rvo.nl.

Basis is ‘Mijn percelen’

Voordat je een melding doet moet je ‘Mijn percelen’ actualiseren. De percelen die je door wilt geven moet je intekenen en als gewas mais zijn ingevuld. Bij de aanmelding worden de percelen overgenomen uit ‘Mijn percelen’.

Later uitrijden mest

Op een aangemeld perceel mag je pas vanaf 15 maart drijfmest en vloeibare zuiveringsslib uitrijden.

Doorgeven wijzigingen

Percelen toevoegen of vergroten kan t/m 15 februari. Na 15 februari kun je alleen nog percelen afmelden of verkleinen. Wijzigingen moet je eerst doorvoeren in ‘Mijn percelen’.

Ander gewas

Besluit je na 15 februari dat je op een gemeld perceel toch een ander gewas wilt telen? En wil je voor 15 maart drijfmest aanwenden? Dan moet je eerst het perceel afmelden.

Enkele uitzondering

De meldingsplicht en de aangepaste uitrijperiode voor mest gelden niet voor biologisch geteelde mais en voor de teelt van suikermais onder folie.

Bij twijfel melden

Weet je nog niet zeker of je op een perceel mais gaat telen? Of wil je dit jaar jouw grond uit gebruik geven, maar weet je niet of de nieuwe gebruiker mais wil telen? Meld de percelen dan voor de zekerheid aan. Dan is maisteelt mogelijk en afmelden kan later nog. 

Meld, ook bij twijfel, jouw maisperceel tijdig aan. Jij of de nieuwe gebruiker kunnen altijd nog besluiten om een ander gewas te telen.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant controlepraktijk
Vanaf dag 1 aan de slag voor onze audit klanten, de kans om je RA-titel te halen en training on the job van onze ervaren specialisten. Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het!
Lees verder
arrow right
Coaching
Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Den Helder
Op woensdagavond 8 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Duo-interview Sustenso vs. DeVi-Stairlifts
In het duo-interview tussen Dennis Vroegindeweij van DeViStairlifts en Hans van der Weide van Sustenso hebben we het gehad over grip. En dat niet alleen. In dit duo-interview praten ze verder over het ontstaan van hun bedrijven en de verdere ontwikkeling. Al zijn de bedrijven compleet verschillend, toch zie je gelijk de herkenning als twee ondernemers aan het woord zijn.
Lees verder
arrow right
Debora Reinbergen

Debora Reinbergen

Secretaresse

WMO-verklaring
Voor financiering vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdwet geldt een plicht tot accountantscontrole. Benieuwd hoe onze aanpak voor jou werkt en wat dit je kunt opleveren?
Lees verder
arrow right