Sterke verhalen

IN GESPREK MET JOINUZ

Midden in de crisis, in maart 2012, zijn Norbert Koenen en Tristan van Heerdt gestart met hun eigen detacheringsbureau Joinuz. Sinds de oprichting staat Omnyacc hen op breed vlak bij. Benieuwd wat zij sterk vinden aan onze samenwerking?

ALLES ONDER ÉÉN DAK

Tristan: “Dat we voor alles terecht kunnen bij Omnyacc is precies de reden waarom we ooit voor jullie hebben gekozen. We hebben toen wel met andere partijen gesproken, maar dit was dé reden om voor Omnyacc te gaan.” Norbert: “We maken heel breed gebruik van jullie dienstverlening. Zoals verzuimmanagement en dan vooral het arbotechnische stuk ligt bij Omnyacc. Dus juist niet alleen de financiële kant, maar ook de HR kant leggen we bij jullie neer.”

Xander: “In Tristan en Norbert zie ik twee gedreven ondernemers, die heel goed weten wat ze willen. Dit zie je niet alleen terug in de duidelijke koers die ze met Joinuz varen. Ook op gebied van financiën zie je goed dat ze grip hebben op de zaken. Ze weten precies wat de kosten zijn en wat nodig is om geld te verdienen. Dit maakt dat ze snel kunnen ingrijpen als dit nodig is. Zo komen ze niet snel voor verrassingen te staan. Deze manier van monitoren en bijsturen zie je lang niet altijd bij ondernemers, maar kan ik iedereen aanraden. Ik kijk dan ook met veel plezier naar de verdere ontwikkeling van dit prachtige bedrijf en wil daar, met de collega’s van Omnyacc, onze bijdrage aan te leveren.


Tristan: “Wij hebben twee keer per jaar gesprekken met Xander. Enerzijds over de jaarrekening, anderzijds kijkt hij ook naar ons vermogen en naar de toekomst van Joinuz. Naar de solvabiliteit en wat we aankunnen qua groei.”

FEITEN VAN JOINUZ OP EEN RIJ

  • Detacheringsbureau gericht op zorg en overheid
  • Gestart in maart 2012
  • 4 vestigingen: Purmerend, Breda, Apeldoorn en Gouda
  • Team van 55 collega’s
  • 330 mensen gedetacheerdNorbert: “We proberen steeds meer zelf te doen, maar Omnyacc kijkt altijd mee voor de controle en de check. Wij zijn sinds kort ook controleplichtig en hebben daarom ook met kantoor Heerhugowaard contact. Dat algeheel brede aanvullende vermogen, dat is het grote voordeel van Omnyacc. We gebruiken Omnyacc in hun kracht en kwaliteiten op het vlak wat wij al kunnen, maar nog niet perfect beheersen.”

DE BESTE BAAN OM LEKKER TE LEVEN

Als je binnenstapt aan de Wielingenstraat 10 in Purmerend dan tref je een bedrijf aan die zijn missie écht vertaalt heeft. ‘De beste baan om lekker te leven’ blijkt uit alles wat we zien en van ze weten. Zo beschikken ze over een spreekruimte in caféstijl, maar ook kan er lekker gekampeerd worden. De collega’s kunnen mediteren in een speciaal ingerichte ruimte of de rust opzoeken in toffe afgesloten werkplekken. Hebben we al vertelt dat ze hier niet doen aan een maximaal aantal vakantiedagen? Juist, hier bewijzen ze echt wat ze zeggen. Norbert: “Elke vestiging is echt ons. Die herkenbaarheid is overal gelijk. In alles merk je dat het weer een Joinuz plek is.”

Norbert: “Wij zijn een werkgever die werkt vanuit vertrouwen. De term ontwapenend is één van onze kernwaarden. Dat krijgen we ook echt terug vanuit de markt. Onze spreekruimtes zijn daar een goed voorbeeld van.” Tristan: “Als je goed bent voor je werknemers dan zijn je werknemers goed voor jou! Wij geloven echt dat als je keihard werkt je ook goed moet kunnen opladen. Daarom hebben we onbeperkt vakantiedagen en een meditatieruimte gecreëerd.”

WAT ZE ZEGGEN MAKEN ZE WAAR

In 2017 hebben wij Norbert en Tristan gesproken voor ons magazine. Hun visie van toen hebben ze echt waargemaakt! Tristan zei: “Wij geloven in de gedachte van de millenials en de happiness economie. Inmiddels is iedereen bezig met mindfullness. Dat zijn zaken die je niet moet overslaan. Hoeveel mensen zijn er wel niet overspannen? Wij willen deze groep onder andere aantrekken door een ander cao op te stellen.” Norbert zei toen: “Als wij over 60 jaar in ons graf liggen, dan staat daarop ‘We did it our way’. We hebben het op onze manier gedaan en we zijn nog lang niet klaar.” Als iets klopt als een bus dan is het wel dat zij het echt op hun ontwapenende, aimabele manier doen!

Meer weten? Ga naar joinuz.nl